• Niciun produs în coș.
Coș Total:0.00 lei

10 Mituri despre cafea si cafea boabe

Cafea boabe, espresso, prajitul cafelei, mai jos aflati 10 mituri despre ele ;).

1.Cea mai buna cafea boabe se face in Italia.

Pina cind in Italia nu se va creste boabele de cafea in fabrici si sere sau in mod natural, cafea proaspata acolo nu va fi, CAFEA in Italia nu creste. Faima Italiei ca un furnizor de cafea fina o are datorita prajitorilor iscuti de cafea boabe si prin producerea amestecurilor pentru cafea espresso. Nu-i nici o indoiala ca pentru un italian in mediu o cafea inseamna un lucru de importanta primara, insa cunoscatori de cafea adevarata sunt foarte putini. In italia sa creat un anumit standart de cafea si pina se afla la nivel, cafeaua va fi ieftina si accesibila. Majoritatea cafelei verde, care intra pe piata italiei ca „mai sus de medie” dar nici decum „premium”, iar cafeaua italiana spre export e preparata pentru calitatea „mai sus de medie”.

2. Boabele Robusta sunt necesare in amestecurile de espresso, pentru a da cremei si continutului o consistenta corecta, de aceea Italienii o folosesc.

Robusta este folosita in general in cafeaua solubila, iar in espresso italian ea a fost si este folosita dintr-un singur motiv- boabele de robusta sunt foarte ieftine. Crema si extractul a fost un efect dorit deorece robusta ii mult mai moale ca arabica.In partea saraca in sudul Italiei oamneii au crescut cu robusta si s-au deprins cu gustul lui, insa la nordul Italiei au aparut deja prajitori care folosesc doar arabica 100%. Majoritatea robustei in toata luma se foloseste datorita pretului ieftin.

3. Cum știm despre cafea, când Khaldi, cioban arab a descoperit oile sale ca se comportau mai vioi dupa consumul de fructele arborelui de cafea.

Cafeaua este cultivată în mod activ în Yemen (Arabia), cel puțin 1000 î.Hr.. Aceasta a confirmat faptul că cafeaua a venit la noi din Etiopia, după cum reiese din săpături arheologice, sprijinind teoria cultivării și utilizării (sub formă de fructe, prăjite, etc.),a cafelei cu mii de ani în urmă. Boabe de cafea prăjite folosite pentru a prepara băutura, au fost inventate în Yemen și același lucru pare să se datează din anul 1200.

4. Cit de proaspata este cafeaua, se poate de spus doar uitindu-te la ea.

Uleios, lucios, în aparență, probabil, cafeaua este mai proaspăt decât un fel de cafea plictisitoare, uscat. Într-adevăr, se pare că cafeaua este determinată de atât de mulți factori, printre care: nivelul de prăjire, conținutul de ulei, stocare și transport, etc. Numai gustul și aroma poate da un aviz adevărat.

5. Există doar un singur grad de prăjire, la care se primeste gustul maxim corect de espresso.

În primul rând, acest mit a fost propagat în Statele Unite ale Americii de către Alfred Peet, iar mai târziu Starbucks a adoptat acest slogan pentru promovarea celei mai întunecate prajiri între rețelele din lume. Aproape singura modalitate de a dovedi contrariul, este de a lua o calitate foarte înaltă a boabelor (Kenya AAsau Costa Rica TarrazuCosta Rica Tarrazu) și se prăjește cu un grad diferit, și crede-mă, ei vor avea fiecare gustul proprie unica lor, aroma, echilibrul …

6. French Roast, Italian Roast, Vienna Roast, Espresso Roast denumirea ce determina calitatea de prăjire.

Pe linga asta, puteti gasi o gama larga de prajire in Franta, Austria, Italia, Espresso Roast poate fi orice. Singurul standart in industria de cafea care determina gradul de prajire este sistemul Agtron, care se bazeaza pe compararea caracteristicilor cafelei prajite cu ajutorul gamei de culoare. Cind cineva cere cafea „Franceza” , „Italiana”, sau „Espresso” ei au in vedere „Intunecat”, citeodata „Intunecat si uleios”.

7. În pachet, puteți pastra cafeaua cit timp doriti.

Nu ar fi rău, nu-i așa? Denumirile, cum ar fi „A se consuma inainte de …“ sunt de fapt mitic. Cafeaua elimina substante gustoaromatice mereu, in pachet acest proces e mai lent decit la aer liber. Prin urmare, cafeaua ar trebui să fie consumate într-un timp foarte scurt după prăjire.

8. Există o dimensiune de cafea măcinată pentru diferite moduri de preparare.

În supermarket-uri puteți găsi un pachet de cafea măcinată cu cuvintele: „Potrivit pentru …“ și imagini diferite, portfiltrului, mașini de cafea, etc. Într-adevăr, pentru fiecare proces există o combinație de metode de preparare, măcinare, temperatura apei, și cafea, care lucrind împreună ar trebui să dea rezultatul așteptat. Definiția „Freeness“ reprezintă cât timp este nevoie, pentru ca apa sa treaca  prin cafea la temperatura potrivită, cu cit mai puțin timp mai puțin măcinare …

9. Este nevoie de o mulțime de bani, pentru a fi un cunoscator de cafea.

În opinia mea, pentru a începe ai nevoie de aproximativ 30 $ – French Press și 250 de grame de cafea excelenta.

10. Este imposibil să obții același rezultat acasă, la fel ca profesioniști în magazine de cafea.

Chiar e necesar, tot ce fac barmenii profesionali, e posibil de facut acasa. Depinde numai de capacitățile financiare și entuziasm. În combinație cu cunoștințele, abilitățile și practica se pot obține rezultate chiar mai bune. Cel puțin arta latte se fac la domiciliu destul de ușor.