Recomandăm cafeaua verde pentru persoane care doresc să-și prăjească cafea singuri acasă
Showing all 13 results
Regiunea: Ngiriambu
Altitudine: 1550 – 1720 m
Varietate: SL 28 , Ruiru 11
Procesare: Spălare
Clasificare: Premium
Size: 18/19
Note: Bergamotă, Caramel, Fructe Coapte, Mere, Coacăze Roșii, Aciditate de Vin, Foarte Dulce
Regiunea : Ishema
Altitudine : 1600 – 1900 m
Varietate : Bourbon
Procesare : Spălare
Clasificare : Premium
Size : 16/18
Note : Florale , Cireșe Negre , Ciocolată , Aciditate de Vin , Lămâie & Foarte Dulce
Ethiopia produce unele dintre cele mai unice și fascinante cafele din lume. Este cultivată la atitudini cuprinse între 1700-2000m. Cafele din regiunea Sidamo sunt cunoscute pentru cafelele spălate ce oferă o claritate excepțională, aciditate de citrice și arome de flori. Există circa 50 de cooperative în această regiune și pot produce în jur de 2000 de tone de cafea. Cireșele sunt culese manual. Se decortichează imediat cum ajung la cooperativă, după care urmează procesul de fermentare umedă. La sfârșit sunt lăsate să se usuce. Această cafea este un mix de multe varietăți specifice Ethiopiei. Cafeaua are un parfum fructat, cu note florale, are un echilibru foarte bun între corp, aciditate. Este fructată cu note de cacao, flori de cafea și caise.
Ferma Bambito este amplasată în apropierea vulcanului Baru, în regiunea Chiquiri. Varietățile produse sunt 50% catuai, 45% caturra, 5% typica, la o altitudine de 1632 – 1821m. Temperaturile în această zonă sunt cuprinse între 10 și 24 ͦC. Datorită temperaturilor joase și a altitudinii ridicate măturarea cireșelor se realizează mai lent, iar rezultatul este spectaculos: o cafea mult mai dulce și mai acidă.
Datorită combinației de varietăți se va obține cea mai mai densă cafea preparată din America Centrală. Recolta are loc din decembrie până în martie și sunt angajați în jur de 40 de oameni pentru a culege manual toate cireșele. Uscarea se face la soare 12 ore, iar apoi în uscătoare mecanice, numite Guardiolas, până se ajunge la umiditate de 11-12%.
Regiunea: Tarrazu Valley
Altitudine: 1650 – 1700 m
Varietate: Catura & Bourbon
Procesare: Spălare
Clasificare: Premium
Size: 16/18
Note: Florale, Fructe & Nuci
Regiunea Cerrado Mineiro este recunoscută pentru producerea cafelei de cea mai bună calitate și este și una din cele mai importante centre de cafea din lume. Cafeaua este crescută la altitudini de 1100-1200m, de către Versi Crivelenti Ferrero, proprietarul fermei Pantano, procesată natural cu o foarte mare atenție. Datorită altitudinilor ridicate, aproape de cer, Blue Diamond poartă o delicioasă aciditate citrică, similară mandarinelor. În plus, față de corpolența ridicată, aceasta are și un retrogust lung și plăcut. Regiunea Cerrado Mineiro este recunoscută pentru producerea cafelei de cea mai bună calitate și este și una din cele mai importante centre de cafea din lume. Gust puternic: migdale, ciocolată. O cafea cremoasă și dulce, cu un retrogust lung și plăcut. Aromă: Foarță intensă cu note de migdale
Regiunea: Antigua
Altitudine: 1500 – 2000 m
Varietate: Red Bourbon
Procesare: Spălare
Clasificare: Premium
Size: 16/18
Note: Aciditate Dulce și Citrică, Cacao, Caise & Piersică
Vei regăsi un buchet complex în cele 2 varietăți cultivate (caturra, catuai), note de iasomie, ciocolată, nuci și fructe de pădure. Honduras San Jose este o cafea echilibrată, cu o aciditate plăcută, cremoasă și foarte dulce. Fondată încă din 1860 de către Pablo Paz, al doilea fermier din această zona, și transmisă din generație în generație, ferma a fost moștenită de către Arnold Jose Paz Mejia, strănepotul lui Pablo. Acesta face parte din a patra generație a familiei și este dedicat acestei activități. Ferma este situată în regiunea Santa Barbara, la o altitudine de 1411 m. Singurul venit al familiei este producția de cafea. Arnold are astăzi doar 5 angajați permanenți și 18 temporari în timpul perioadei de recoltare.
În zonele muntoase din Nicaragua, nord-vest a orașului Jinotega, într-o zonă de pădure tropicală, la mijlocul muntelui este proprietatea Morenitas. Înconjurată de multe specii de plante, cum ar fi nuc, cedru, guava și zapotillo și animale ca lene, zanate și cenzontle,precum și de o natură luxuriantă. Ferma este situată la o altitudine de 1200m, un climat subtropical, cu temperaturi anuale de 15-26 C. Aceste condiții geografice privilegiate sunt ideale pentru cultivarea cafelei. Recoltarea se face când boabele sunt coapte, bob cu bob și numai cele care sunt coapte. Cireșele sunt duse direct la moară unde are loc procesul de decorticare și cel de fermentare umedă (36h).
Gust: Ciocolată, caramel și nuci de macadamia. Are o aciditate plăcută, dulce, densitate medie și un retrogust lung. Aromă: ciocolată cu nuci de macadamia și vanilie.
Regiunea: Mbeya
Altitudine: 1100 – 1700 m
Varietate: Bourbon
Procesare: Spălare
Clasificare: Premium
Size: 16/18
Note: Florale, Mere Verzi
Regiunea: Ahuachapan
Altitudine: 1300 m
Varietate: Bourbon
Procesare: Spălare
Clasificare: Premium
Size: 16/18
Note: Ciocolată, Caramel, Praline & Aciditate Scăzută
Regiunea: Barahona
Altitudine: 1400 – 1700 m
Varietate: Catura , Catuai
Procesare: Spălare
Clasificare: Premium
Size: 16/18
Note: Florale, Corp Mediu, Echilibrată, Aciditate Medie & Caramel
Ferma a fost cumpărată în anul 1934 de către domnul Rodolfo Ruffati, fost proprietar al unui magazin de bricolaj. Datorită pasiunii pentru cafea s-a dedicat în totalitate cultivării acesteia. Situată în regiunea Apaneca Santa Ana, la o altitudine de 1379-1645m, cafeaua este cultivată pe un sol vulcanic, foarte bogat în minerale și beneficiază de un microclimat ideal.
Recoltarea este făcută manual de către o echipă foarte bine pregătită. Astăzi ferma este lăsată în grijă strănepoților Mauricio, Adela și Fiorella Ruffatti. Împreună cu Federico Pacas, managerul stației de procesare umede Tuxpal, au adus cafeaua la un nivel foarte înalt.
Varietatea este un microlot de red bourbon. Te vei bucura de notele florale, fructate, în special măr verde și piersică, cu o aciditate și o corpolentă medie.
Această cafea este potrivită pentru prăjirea ulterioară sau preparare în forma sa naturală netratată. Cafeaua verde din soiurile disponibile este una dintre cele mai bune cafele din lume. Se clasează printre cele mai bune 10% arabica pe care le puteți găsi în vânzare. Cafeaua e disponibilă în ambalaj de 1 kg.
Cumpărați, prăjiți individual și bucurați-vă de gustul minunat al cafelei