• Nu este nici un produs în coș.
Coș Total:0.00 lei
ethiopia-kokanna_normal
coffee_beanscoffee_groundedcoffee_grounded_grounded

Ethiopia Yirgacheffe Kokanna Microlot

Statia de procesare Kokanna este situata in zona Gedeo, la 60 de km de orasul Yirgacheffe, la o altitudine de 1800-2100m. Producatorii locali duc recolta, culeasa manual, la moara. Aici are loc primul proces: sortarea, dupa care sunt decorticate si lasate la fermentat in bazine cu apa timp de 36-48 de ore, urmand a fi spalate in apa limpede pentru a inlatura orice urma de mucilagiu. Boabele sunt uscate la soare pe niste paturi ridicate si intoarse constant la 2-3 ore in primele zile ale procesului de uscare. Circulatia aerului acestei micro-regiuni ofera o uscare uniforma boabelor, iar in 10-12 zile ajung la o umiditate ideala de 11,5%.

Acest microlot contine un mix de varietati specifice acestei zone.

Cafeaua este recunoscuta pentru aciditatea sa de vin, notele sale de fructe de padure (zmeura, mure, coacaze negre), dar si pentru elementele florale de iasomie.

Prăjim cafeaua
în ziua comenzii
Livrare gratuită
de la 250 lei
Garantăm
100% calitate
Cum se păstrează
+25°
Evitați accesul
  • aerului
  • luminii
  • căldurii
-18°
Urmați regulile
  • sigilat
  • păstrat max. 12 luni
Cum se prepară
Formula este clară și de bază. 7-10 grame de cafea, un jet de apă fierbinte la o temperatură de 88 ° – 93 ° C. (190 ° -200 ° F.), trece pe sub o presiune de 9 atmosfere și 20 kg. forță.