• No products in the cart.
Cart Total:0.00 lei

7 secrete ale unui espresso perfect

Care sunt secretele pentru un espresso perfect?

Iubitorii de cafea au ştiut întotdeauna unde vor găsi o cafea adevărată, gustoasă, perfectă. HOTSPOT COFFEE vă pune la dispoziţie câteva secrete legate de prepararea unui espresso perfect, prepararea cafelei la moka, ibrik, prepararea cafelei în chemex dar şi la french press.

Hotspot Coffee - 7 secrete ale unui espresso perfect.

Cel mai important – cafeaua consumată trebuie să fie proaspăt prăjită.

Hotspot recomandă să consumați cafeaua nu mai devreme de o zi și nu mai târziu de trei săptămâni de când aceasta a fost prăjită. Pentru un espresso perfect noi recomandăm HOTSPOT BLEND.

Secretele unui Espresso perfect

Înainte de a explora varietatea de metode de preparare a cafelei, să ne întoarcem la baza experienței noastre – espresso-ul perfect. La HOTSPOT COFFEE, credem că fiecare detaliu contează în obținerea unei băuturi de excepție. Iată câteva secrete pentru a prepara un espresso autentic și rafinat:

Alegerea cafelei de calitate: Pentru a obține un espresso perfect, alegerea boabelor de cafea este crucială. La HOTSPOT, căutăm mereu cele mai proaspete și aromate boabe, selectând sortimente atent prăjite pentru a evidenția aromele unice ale fiecărei regiuni.

Tehnica corectă de tampare: Tamparea cafelei în portafiltru trebuie să fie uniformă și precisă. Fiecare gram de cafea trebuie compactat cu grijă pentru a asigura o extracție uniformă și echilibrată.

Controlul timpului de extracție: Timpul de extracție este esențial pentru a obține un espresso echilibrat și bogat în arome. În general, timpul ideal de extracție este între 20 și 30 de secunde, timp în care se extrage esența aromei cafelei.

Dar cum poți prepara un espresso perfect?

Formula este clară și de bază. 7-10 grame de cafea, un jet de apă fierbinte la o temperatură de 88-93 °C., trece pe sub o presiune de 9 atmosfere și 20 kg. forță.

Măcinarea nu trebuie să fie nici prea fină, nici prea grunjoasă, trebuie găsită măcinătura potrivită pentru timpul de extracție: 20-30 de secunde = 25-30 ml. de cafea.

Dozarea și distribuirea cantității de cafea depinde foarte mult de modelul portafiltrului. Pentru „single shot” perfect este nevoie de 8 – 10 grame de cafea. „Double shot” sau „espresso doppio” necesită 14 – 22 grame de cafea.

Tamparea trebuie sa fie uniformă, sigură și exactă, pentru a nu fisura pucul de cafea.

Extracția să nu depășească 30 de secunde.

Și Voila! Acum te poți bucura de espresso-ul tău la tine acasă!

SE ASORTEAZĂ BINE CU

  • Italian Espresso Blend

    Simțiți azi o stare de somnolență și vreți să vă recăpătați energia? Urgent consumați un espresso italian adevărat! Gustul echilibrat al boabelor de cafea proaspăt prăjite, vă va oferi un impuls de vivacitate și dispoziție pozitivă, iar gulerul spumat dublu, va pondera tăria clasică. Nu dormiți – trăiți clipa chiar în acest moment!

    36.00 lei
    4.8 out of 5
  • Hotspot Blend – 100 % Arabica

    Faceți cunoștință cu specialitatea noastră de cafea! Gândită pentru dvs., am creat o băutură super-echilibrată, datorită căreia veți experimenta cu toate papilele gustative întregul farmec al boabelor de cafea proaspăt prăjite. Perfect pentru servirea într-o cafenea urbană – iubitorii de espresso vor fi încântați! Soi – 100% Arabica.

    38.00 lei
    4.75 out of 5
  • Ethiopia Sidamo

    Cafeaua care îți va oferi de fiecare dată o explozie de emoții senzoriale. Boabele de cafea întruchipează mii de soiuri din toată Ethiopia. Fiecare ceașcă ascunde un nou mister al combinației aromate dintre flori de cafea, fructe coapte și cacao, care nu se va mai repeta niciodată. Trăiește clipa și bucură-te de noile descoperiri.

    44.00 lei
    4.8 out of 5

Prepararea cafelei: Metode variate

Prepararea cafelei: Metode variate

Cafea la ibrik

  1. Pentru o ceaşcă de cafea se pun în jur de 100 de ml. de apă în ibric;
  2. Se aprinde flacăra aragazului şi se reglează la minimum;
  3. Se pune apă la fiert, în ibric;
  4. Dacă se bea cafeaua cu zahăr, se pune în apă şi o linguriţă de zahăr pentru fiecare ceaşcă sau după gust; însă e important de ştiut: Cafeaua are o aromă aparte, în funcție de blend pot avea note de nuci, caramel, ciocolată sau fructe de pădure. Această aromă o putem elimina prin adaosul de zahăr, de aceea, Echipa HotSpot recomandă consumul de cafea fără zahăr, pentru a vă putea bucura de corpolența și gustul cafelei pe deplin!
  5. Când apa ajunge la o temperatură călduţă, se pun aproximativ 8 grame de cafea măcinată.
  6. Se amestecă cu o linguriţă şi se lasă să fiarbă în ibric până când cafeaua aproape dă în clocot – în acest moment se opreşte flacăra de la aragaz;
  7. În încheiere se presară un vârf de linguriţă de cafea peste cafeaua din ibric, se amestecă, obţinând un caimac care se ia şi se pune în ceşti;
  8. Se toarnă cafeaua din ibric peste caimacul din ceşti şi se serveşte cafeaua.

Pentru iubitorii de tradiție, ibricul oferă o experiență autentică și bogată în arome orientale. Pentru a prepara o cafea tare și intensă, poți adăuga aproximativ 6-8 grame (1-2 lingurițe) de cafea măcinată și fierbe amestecul puțin mai mult timp pentru a extrage aromele bogate și corpolente.

Cantitatea de cafea necesară: Aproximativ 6-8 grame (1-2 lingurițe).
Câte cafele obținem: Ibricul produce între 1 și 2 cești de cafea (aproximativ 50-100 ml în total).

SE ASORTEAZĂ BINE CU

  • San Augustin

    Admirăm cât de delicat este evidențiat echilibrul acestei cafele. Fuzionând între ele soiurile de Caturra și Castillo au creat o capodoperă a artei cafelei. Are un gust nobil, corpolent, cu note delicate de migdale prăjite și ciocolată, însoțite de un ușor tril al acidității malice, iar fiecare picătură din ceașcă își păstrează dulceața naturală.

    38.00 lei
  • El Salvador San Jose Ruffatti Microlot

    Ce este un microlot? Un lot exclusiv de cafea direct de la fermier, fapt care presupune controlul riguros la cultivarea, colectarea și prelucrarea boabelor. Vă prezentăm Red Bourbon (Arabica) cu un buchet fermecător de arome, protagoniștii căruia sunt piersica, mărul verde și notele florale, însoțite de aciditate delicată.

    50.00 lei
    4.8 out of 5
  • Ethiopia Yirgacheffe Kokanna Microlot

    Stația de procesare Kokanna este situată în zona Gedeo, la 60 de km de orașul Yirgacheffe, la o altitudine de 1800-2100m. Producătorii locali duc recolta, culeasă manual, la moară. Aici are loc primul proces: sortarea, după care sunt decorticate și lăsate la fermentat în bazine cu apă timp de 36-48 de ore, urmând a fi spălate în apă limpede pentru a înlătura orice urmă de mucilagiu. Boabele sunt uscate la soare pe niște paturi ridicate și întoarse constant la 2-3 ore în primele zile ale procesului de uscare. Circulația aerului acestei micro-regiuni oferă o uscare uniformă boabelor, iar în 10-12 zile ajung la o umiditate ideală de 11,5%.

    Acest microlot conține un mix de varietăți specifice acestei zone.

    Cafeaua pe care o vei căuta din nou… Acum imaginează-ți că aroma din ceașcă îți umple aerul cu note tentante de vin cu nuanțe de mure, zmeură și coacăze negre, iar vibrațiile florilor de iasommie culmină acest festival al gustului.

    51.00 lei 38.00 lei
    4.8 out of 5

Cafeaua la moka

Hotspot Coffee - 7 secrete ale unui espresso perfect.

Apa şi cafeaua sunt de bază. Este nevoie de o cantitate de aproximativ 50 ml. de apă care să se aducă la temperatura de 110 grade Celsius la fierbere, iar în ceea ce priveşte cafeaua, sunt necesare 5 – 7 grame de cafea prăjită de la mediu spre tare şi măcinată mediu spre fină.

Paşii preaparării cafelei la Moka:

  1. Se desface aparatul astfel încât să se poată turna apă rece direct în vasul de jos. Apa ar trebui să ajungă până la nivelul valvei;
  2. Se pune apoi la locul lui filtrul (sub formă de tub sau sub formă de sită) pe care îl are în dotare aparatul tău Moka;
  3. Se pun cele câteva linguriţe de cafea măcinată în filtrul menţionat şi se bate un pic de masă pentru a asigura distribuirea uniformă a cafelei în filtru;
  4. Se înşurubează acum şi partea de deasupra a aparatului şi se pune Moka-ul pe aragaz la foc mic;
  5. Înainte ca toată cafeaua să urce în recipientul de sus, Moka-ul se îndepărtează de pe sursa de căldură;
  6. Se amestecă crema din băutura fierbinte cu o linguriţă în Moka, înainte de a turna cafeaua în ceşti, ridicând uşor capacul;
  7. Se acoperă din nou cu capacul din dotare şi se toarnă în ceşti.

Băutura rezultată este foarte aromată şi are o consistenţă medie.

Cafetiera Moka este preferata celor care apreciază un gust intens și robust. Pentru a obține o cafea delicioasă, poți încerca să adaugi aproximativ 7-14 grame (2-3 lingurițe) de cafea măcinată și să încălzești aparatul la foc mic pentru a extrage aromele bogate.

Cantitatea de cafea necesară: Aproximativ 7-14 grame (2-3 lingurițe).
Câte cafele obținem: Moka pot produce aproximativ 3-6 cești de cafea (aproximativ 180-360 ml în total).

SE ASORTEAZĂ BINE CU

  • Peru Cajamarca

    Regiunea: Peru Cajamarca

    Altitudine: 1700 – 2000 m

    Varietate: Caturra, Typica, Yellow Catui

    Procesare: Spălată

    Clasificare: Premium

    Size: 16/18

    Mesaj din America de Sud! Boabele de cafea „Katurra”, „Typica” și „Yellow Catuay” au coborât de la o altitudine de 2000 de metri, pentru a vă „povesti” cu savoare despre patria lor în ceașca preferată. Fiți gata să auziți notele aromate de măr verde copt, să simțiți exclamațiile potolite ale acordurilor muzicale de ciocolată neagră, iar pe final să rămâneți uimit de frumusețea tihnei de caramel.

    45.00 lei
    4.75 out of 5
  • Nicaragua Las Morenitas

    Aveți în față un exemplar de cafea cultivată în cele mai bune condiții – pe vârful unui munte cu o climă subtropicală.  Aceasta înseamnă că veți anticipa un gust echilibrat de boabe de cafea deosebit de coapte! Impresionați-vă  imaginația cu arome dulci de ciocolată, caramel, vapori vanilați de nuci de macadamia și aciditate subtilă.

    40.00 lei
  • Brazilia Blue Diamond

    Adusă din regiunea Cerrado Mineiro, cafeaua dulce-cremoasă cu aciditate plăcută de mandarine vă va duce direct pe vârfurile munților unde a fost crescută. Are o aromă moale de migdale și ciocolată care va accentua diamantul tău interior, iar retrogustul său lung și plăcut îți va consolida simțurile.

    38.00 lei
    4.75 out of 5

French press

  1. Se fierbe o cantitate de apă dublă faţă de capacitatea vasului de sticlă al Presei (aproximativ 100 ml);
  2. Cât timp apa se aduce la temperatura de 90 – 96 grade Celsius, jumătate din ea se toarnă în vasul de sticlă, fără piston, pentru ca acesta să se încălzească şi să nu scadă temperatura cafelei pe care urmează să o preparăm;
  3. Se pun 8 grame de cafea măcinată în vasul golit de apă;
  4. Se toarnă apă, adusă la temperatura de mai sus, peste cafeaua din vasul de sticlă, cu mişcări circulare, pentru ca apa să ajungă la fiecare particulă de cafea;
  5. Imediat se pune capacul peste vas, cu pistonul ridicat – sita poziţionată în partea de sus a vasului acoperit cu capacul. Sita trebuie să fie poziţionată astfel încât să apese crema cafelei uşor pe suprafaţa lichidului. Se lasă aşa, timp de 1 minut;
  6. După ce trece minutul, se scoate capacul cu tot cu piston şi se amestecă băutura cu o lingură de lemn cu coadă lungă;
  7. Se pune imediat la loc capacul cu piston şi după 3 minute, se împinge sita uşor în jos, iar cafeaua trebuie acum turnată în ceşti.
stock-photo-91152911

Dacă nu se consumă imediat, cafeaua trebuie mutată în alt vas, deoarece contactul prelungit al zaţului cu lichidul, va intensifica gustul cafelei până în punctul unor note prea amărui pentru a vă putea bucura de aceasta.

Notă Bene: Pentru a limita cantitatea de zaţ din ceaşcă, ideal este ca sita să nu fie coborâtă la maxim, ci să păstreze dedesubt un strat de lichid încărcat cu zaţ.

SE ASORTEAZĂ BINE CU

  • Nicaragua Las Morenitas

    Aveți în față un exemplar de cafea cultivată în cele mai bune condiții – pe vârful unui munte cu o climă subtropicală.  Aceasta înseamnă că veți anticipa un gust echilibrat de boabe de cafea deosebit de coapte! Impresionați-vă  imaginația cu arome dulci de ciocolată, caramel, vapori vanilați de nuci de macadamia și aciditate subtilă.

    40.00 lei
  • Safari Coffee

    Regiunea: 4 ZONE IMPORTANTE DE CULTIVARE

    Altitudine: 1550 – 2000 m

    Varietate: UN MIX FORMAT DIN 4 SOIURI

    Procesare: Spălată

    Clasificare: Premium

    Size: 16/18

    Оoo, această incursiune în natura sălbatică a gusturilor vă va tulbura imaginația! Combinația uluitoare din patru soiuri de cafea de categoria premium vă va oferi senzații cu totul noi. La ce vă aventurați? Veți naviga pur și simplu pe corabie de fructe condusă de un căpitan de mere, prin marea vinului cu valuri de citrice, iar coacăzul roșu va fi vela umflată de vântul de zmeură.

    65.00 lei
  • Ethiopia Sidamo

    Cafeaua care îți va oferi de fiecare dată o explozie de emoții senzoriale. Boabele de cafea întruchipează mii de soiuri din toată Ethiopia. Fiecare ceașcă ascunde un nou mister al combinației aromate dintre flori de cafea, fructe coapte și cacao, care nu se va mai repeta niciodată. Trăiește clipa și bucură-te de noile descoperiri.

    44.00 lei
    4.8 out of 5

Cafeaua la CHEMEX.

Gradul de măcinare recomandat: mediu.

Rezultatul cupei: curat, luminos, uşor transparent.

Cum se prepară?

  1. Cafeaua în chemex este preparată la o temperatură a apei de 95 de grade celsius, astfel încât de îndată ce apa atinge punctul de fierbere, scoateți apa de pe foc și lăsaţi să se răcească uşor;
  2. Filtrul trebuie să fie extins, astfel încât o parte să conţină 3 foii de filtru, iar pe cealaltă parte doar o foaie. În partea de jos a chemex-ului în care introducem filtrul aplicăm partea grosă, conţinând 3 foi;
  3. Pentru a evita posibilitatea de a gusta o hârtie de filtru, trebuie să se toarne cu grijă apă fierbinte peste întreaga zonă. Se scurge apa necesară, lăsând filtrul în chemex;
  4. Recomandăm să folosiţi dozarea următoare: 6 gr. de cafea la 100 ml. de apă. Presărăm cafeaua în filtru, unde trebuie să se formeze o cădere mică, în care neapărat trebuie să formaţi cu ajutorul vârfului degetului un canal, nu foarte puternic;
  5. Înainte de a începe să turnaţi apă fierbinte peste cafea, punem chemex-ul pe cântar şi luăm Tara. Astfel, veţi avea posibilitatea de a controla mai precis cantitatea de apă turnată în chemex;
  6. Încet turnăm pe suprafaţa superioară a cafelei apă fierbinte pentru a începe aşa-numita „înflorire » (blooming)”, care este începutul extractului de cafea. Umezind straturile superioare de cafea, lăsăm chemex-ul să stea timp de 30-45 de secunde;
  7. După ce, cafeaua absoarbe apă, începem încet să-l umplem cu un flux subţire de apă în mişcare în sens orar şi apropiindu-l de la marginea vasului către centrul circumferinţei sale;
  8. Cum numai la marginea superioară a chemex-ului va rămâne nu mai mult de 1 cm., opriţi turnarea de cafea, oferind posibilitatea apei de a ieşi. Apoi, continuând să adăugăm apă, doar în partea centrală a circumferinţei, în nici un caz nu începem din nou să turnăm apă pe margini, deoarece există riscul ca o mare parte a cafelei să se mute la centru, blocând trecerea apei. În acest caz, ducem la riscul de a strica pregătirea băuturii;
  9. Turnăm în chemex cantitatea necesară de apă şi lăsăm cafelei timp să se gătească. Din momentul „înfloririi” ar trebui să treacă aproximativ 3-4 minute pentru a considera că băutura e preparata.

Pentru o experiență pură și rafinată, Chemexul este alegerea ideală. Poți ajusta cantitatea de cafea și timpul de infuzare pentru a obține o cafea mai tare sau mai blândă, în funcție de preferințele tale.

Cantitatea de cafea necesară: Aproximativ 30-42 grame (5-7 lingurițe) pentru 600 ml de apă.
Câte cafele obținem: O singură preparare de Chemex produce aproximativ 4 cești de cafea (600 ml în total).

SE ASORTEAZĂ BINE CU

  • Tanzania AA PLUS

    Regiunea: Mbeya

    Altitudine: 1100 – 1700 m

    Varietate: Bourbon

    Procesare: Spălare

    Clasificare: Premium

    Size: 16/18

    Euforia în versiunea africană este ceea ce vă va dărui cafeaua din soiul Bourbon. Călătoria către chintesența gustului va demara cu un preludiu blând de mere verzi, a căror gust copt se va revărsa încet pe limbă. Apoi, veți simți brusc încântare și bucurie, care va evolua domol spre ușurință și fericire – asta înseamnă că a sosit timpul pentru fantezia florală. Și tot așa la fiecare înghițitură!

     

    40.00 lei
  • Rwanda Supreme Ishema

    Regiunea : Ishema

    Altitudine : 1600 – 1900 m

    Varietate : Bourbon

    Procesare : Spalare

    Clasificare : Premium

    Size : 16/18

    Cât de îndepărtată este Africa de Est și cât de aproape este cafeaua din soiul Bourbon… Crescute în preajma gorilelor montane și maimuțelelor aurii, boabele de cafea au absorbit energia exuberantă și sunt gata să vă transmită puterile lor naturale. Explozii de note florale, pasiunea vișinelor negre, veselia ciocolatei, flirtul lămâilor și inspirația parfumului de vin – iată ce vă așteaptă!

    56.00 lei
  • Panama Bambito Estate

    Este un cadou pentru adevărații amatori de cafea – cea mai densă cafea din America Centrală! Totul datorită asamblajului unic din varietățile Catuai (50%), Caturra (45%) și Typica (5%). Astfel, gustul fiecărei cești este „desenat” în felul său: cuiva îi va apărea un peisaj dulce, altuia – tabloul tăriei, în timp ce alții vor regăsi imaginea unei nature statice redând echilibrul boabelor de cafea.

    53.00 lei

Diferențele dintre cafeaua tare și cafeaua obișnuită

Când vine vorba de cafea, diferențele dintre tare și obișnuită sunt subtile, dar semnificative. Pentru a obține o cafea tare și intens aromată, poți ajusta cantitatea de cafea folosită și timpul de preparare, în timp ce pentru o cafea mai blândă și ușor de savurat, poți reduce cantitatea de cafea și timpul de infuzare.

Indiferent de preferințele tale, la HOTSPOT COFFEE vei găsi mereu o cafea perfect adaptată gusturilor tale. Te așteptăm cu drag să descoperi aromele fascinante ale cafelei și să te bucuri de fiecare înghițitură!

1 Comment
  • Hotspot Coffee

    27 ianuarie 2016 at 1:15 pm

    Cine a incercat sa testeze una din metodele recomandate de Hotspot Coffee?

Oferim 10% reducere pentru abonare la newsletter

Prin abonarea la newsletter, sunteți de acord cu aceste documente: Politica de Confidentialitate și Termeni și condiții.

Cosul tau