• No products in the cart.
Cart Total:0.00 lei

10 Mituri despre cafea si cafea boabe

Cafea boabe, espresso, prăjitul cafelei, mai jos aflați 10 mituri despre ele ;).

1. Cea mai bună cafea boabe se face în Italia.

Decât dacă în Italia nu se va crește boabele de cafea în fabrici și sere sau în mod natural, cafea proaspătă acolo nu va fi, CAFEA în Italia nu crește. Faima Italiei ca un furnizor de cafea fină o are datorită prăjitorilor iscusiți de cafea boabe și prin producerea amestecurilor pentru cafea espresso. Nu-i nici o îndoială că pentru un italian în mediu o cafea înseamnă un lucru de importanță primară, însă cunoscători de cafea adevărată sunt foarte puțini. În Italia s-a creat un anumit standard de cafea și cât se află la acest nivel, cafeaua va fi ieftină și accesibilă. Majoritatea cafelei verde, intră pe piața Italiei ca „mai sus de medie”, dar nicidecum „premium”, iar cafeaua italiană spre export e preparată pentru calitatea „mai sus de medie”.

2. Boabele Robusta sunt necesare în amestecurile de espresso, pentru a da cremei și conținutului o consistență corectă, de aceea italienii o folosesc.

În general, Robusta este folosită în cafeaua solubilă, iar în espresso italian ea a fost și este folosită dintr-un singur motiv – boabele de robusta sunt foarte ieftine. Crema și extractul a fost un efect dorit, deorece Robusta este mult mai moale ca Arabica. În partea săracă din sudul Italiei, oamenii au crescut cu Robusta și s-au obișnuit cu gustul ei, însă în nordul Italiei au apărut deja prăjitori care folosesc doar Arabica 100%. Majoritatea robustei în toată lumea se folosește datorită prețului ieftin.

3. Cum știm despre cafea, când Khaldi, cioban arab, a descoperit că oile sale se comportau mai vioi după consumul de fructele arborelui de cafea.

Cafeaua este cultivată în mod activ în Yemen (Arabia), cel puțin 1000 î.Hr.. Aceasta a confirmat faptul că cafeaua a venit la noi din Etiopia, după cum reiese din săpături arheologice, sprijinind teoria cultivării și utilizării (sub formă de fructe, prăjite, etc.), a cafelei cu mii de ani în urmă. Boabe de cafea prăjite folosite pentru a prepara băutura, au fost inventate în Yemen și același lucru pare că datează din anul 1200.

4. Cât de proaspătă este cafeaua, se poate de spus doar uitându-te la ea.

Uleioasă, lucioasă, în aparență, probabil, cafeaua este mai proaspătă decât un fel de cafea plictisitoare, uscată. Într-adevăr, cafeaua se pare că este determinată de atât de mulți factori, printre care: nivelul de prăjire, conținutul de ulei, stocare și transport, etc. Numai gustul și aroma poate da un aviz adevărat.

5. Există doar un singur grad de prăjire, la care se primește gustul maxim corect de espresso.

În primul rând, acest mit a fost propagat în Statele Unite ale Americii de către Alfred Peet, iar mai târziu Starbucks a adoptat acest slogan pentru promovarea celei mai întunecate prăjiri între rețelele din lume. Aproape singura modalitate de a dovedi contrariul, este de a lua o calitate foarte înaltă a boabelor (Kenya AAsau Costa Rica TarrazuCosta Rica Tarrazu) prăjite cu un grad diferit și, fii sigur, vor avea fiecare gustul propriu, echilibru și aromă unică, specifică originii boabelor.

6. French Roast, Italian Roast, Vienna Roast, Espresso Roast – denumirea ce determină calitatea de prăjire.

Pe lângă asta, puteți găsi o gamă largă de prăjire în Franța, Austria, Italia, Espresso Roast poate fi orice. Singurul standard în industria de cafea care determină gradul de prăjire este sistemul Agtron, care se bazează pe compararea caracteristicilor cafelei prăjite cu ajutorul gamei de culoare. Când cineva cere cafea „Franceză” , „Italiană”, sau „Espresso” ei au în vedere „Întunecat”, câteodată „Întunecat și uleios”.

7. În pachet, puteți păstra cafeaua cât timp doriți.

Nu ar fi rău, nu-i așa? Recomandările, cum ar fi „A se consuma înainte de …“ sunt de fapt un mit. Cafeaua elimină substanțe organoleptice mereu, în pachet acest proces e mai lent decât la aer liber. Prin urmare, cafeaua ar trebui să fie consumată într-un timp foarte scurt după prăjire.

8. Există o dimensiune de cafea măcinată pentru diferite moduri de preparare.

În supermarket-uri puteți găsi un pachet de cafea măcinată cu cuvintele: „Potrivit pentru …“ și imagini diferite, portfiltrului, mașinii de cafea, etc. Într-adevăr, pentru fiecare proces există o combinație de metode de preparare, măcinare, temperatura apei, și cafea, care lucrând împreună ar trebui să dea rezultatul așteptat. Definiția „Freeness“ reprezintă cât timp este nevoie, pentru ca apa să treacă  prin cafea la temperatura potrivită, cu cât mai puțin timp, mai puțină măcinare …

9. Este nevoie de o mulțime de bani, pentru a fi un bun cunoscător de cafea boabe.

În opinia mea, pentru a începe ai nevoie de aproximativ 30 $ – French Press și 250 de grame de cafea excelentă.

10. Este imposibil să obții același rezultat acasă, la fel ca profesioniști în magazine de cafea.

Chiar e necesar, tot ce fac barmenii profesionali, e posibil de făcut acasă. Depinde numai de capacitățile financiare și entuziasm. În combinație cu abilitățile, cunoștințele și practica se pot obține rezultate chiar mai bune. Cel puțin, Arta Latte se face la domiciliu destul de ușor.