• No products in the cart.
Cart Total:0.00 lei

CAFEA PENTRU FILTRU – BENEFICII ȘI GHID DE PREPARARE

CAFEA PENTRU FILTRU

CAFEA FILTRATĂ vs. ESPRESSO

Diferența între cafeaua filtrată și espresso constă în mai multe aspecte esențiale:

 • tipul de măcinare Cafeaua destinată filtrului necesită o măcinare mai mare, permițând astfel ca apa să treacă mai lent prin ele și să extragă aromele și uleiurile esențiale într-un mod gradual. În schimb, la espresso, măcinarea este mai fină, ceea ce facilitează o extracție rapidă și intensă.
 • viteza de preparare– În ceea ce privește viteza de preparare, filtrul de cafea necesită mai mult timp pentru a finaliza procesul, în timp ce espresso-ul este pregătit în câteva secunde, datorită presiunii ridicate folosite pentru a extrage esența concentrată a cafelei.
 • raportul dintre cafea și apă – Cu cât ai o cantitate mai mare de cafea în raport cu apă, cu atât cafeaua va fi mai puternică. La prepararea cafelei pentru filtru, recomandăm un raport de gramaj cafea/litru apă pentru a obține o băutură echilibrată și aromată. Însă există posibilitatea de a experimenta și de a găsi combinația ideală în funcție de preferințele tale.

De obicei, raportul cafea-apă pentru cafeaua filtrată este de aproximativ 1:15 sau chiar mai mare

De obicei, raportul cafea-apă pentru cafeaua filtrată este de aproximativ 1:15 sau chiar mai mare, adică o lingură de cafea măcinată pentru aproximativ 15 linguri de apă. Însă raportul cafea-apă pentru espresso este de aproximativ 1:1 sau 1:2, ceea ce înseamnă că pentru fiecare linguriță de cafea măcinată se utilizează aproximativ aceeași cantitate de apă.

Important de menționat că nu există o proporție corectă sau greșită în prepararea cafelei filtrate, ci doar preferințe personale.

Alegerea raportului dintre cantitatea de cafea și apă utilizat va influența gradul de concentrare sau diluare al cafelei tale. Tu decizi cât de concentrată îți dorești să fie ceașca de cafea!

BENEFICIILE CAFELEI FILTRATE

Cafeaua filtrată oferă o serie de beneficii pentru sănătate. Iată câteva dintre ele:

 1. Aroma bogată și echilibrată: Filtrarea cafelei permite o extracție uniformă a aromei și a uleiurilor din boabele de cafea. Astfel, obții o cafea cu gust echilibrat și bogat, care să evidențieze notele caracteristice ale acesteia.
 2. Reducerea reziduurilor: Procesul de filtrare elimină sedimentele și reziduurile din cafea, oferind o băutură mai clară și mai curată. Dacă preferi o cafea mai puțin densă, cea la filtru este o alegere excelentă.
 3. Ușor de pregătit: Cafeaua la filtru este una dintre cele mai simple metode de preparare a cafelei. Ai nevoie doar de cafea măcinată, apă și un filtru, făcând procesul rapid și convenabil.
 4. Controlul asupra concentrației: Prin ajustarea raportului dintre cafea și apă, poți controla gradul de concentrare al cafelei. Astfel, îți poți personaliza băutura în funcție de preferințele tale.

Este important de menționat că beneficiile cafelei depind și de cantitatea consumată și de modul în care este pregătită (fără adăugarea excesivă de zahăr sau alte ingrediente nesănătoase).

METODE DE FILTRATE A CAFELEI

Pe lângă raportul cafea/ apă, metoda de filtrare a cafelei poate influența și ea gustul final al băuturii. Există mai multe tipuri de filtre pentru cafea, iar fiecare are particularitățile sale. Poți alege filtre din hârtie, din metal sau din stofă, iar fiecare va oferi o experiență de degustare unică. Fiecare metodă poate evidenția anumite arome și caracteristici ale cafelei, astfel că merită să le încerci pe toate și să vezi care îți place cel mai mult.

CUM SE PREPARĂ CAFEAUA LA FILTRU CHIAR ACASĂ

Pentru a obține o cafea perfect echilibrată, proaspătă și plăcută la gust, este esențial să fie alese cu grijă ingredientele și să se respecte cu atenție pașii procesului de filtrare.

CUM SE PREPARĂ CAFEAUA LA FILTRU CHIAR ACASĂ

Iată de ce e nevoie:

 • 20 de grame de cafea măcinată
 • 300 de mililitri de apă proaspăt fiartă
 • un filtru de hârtie sau metal

Pasul 1: Pune cafeaua în filtru și niveleaz-o ușor.

Pasul 2: Toarnă apă fierbinte în mod treptat peste cafea, în mișcări circulare, pentru a asigura o infuzie uniformă.

Pasul 3: Așteaptă câteva momente, iar apoi savurează fiecare înghițitură.

Simplu și delicios!

UNDE POȚI COMANDA CAFEA PENTRU FILTRU?

Calitatea cafelei este, desigur, un factor esențial în obținerea unei băuturi perfecte. Asigură-te că alegi cafea proaspăt prăjită, deoarece ea îți va oferi cele mai pline arome.

Ca să alegi mai ușor cafeaua potrivită pentru filtru, vezi mai jos câteva blenduri potrivite:

 • Honduras San Jose

  Atingerea nu a fost niciodată atât de blândă… Chaturra și Catuai – aceste două varietăți și-au împreunat „sufletele” pentru a vă trimite într-o călătorie a senzațiilor. Aceasta va începe cu fantezia nucilor și ciocolatei, cochetăria fructelor de pădure, învăluindu-vă cu note florale de iasomie, ial la final veți resimți o ușoară aciditate a beatidudinii dulci-cremoase.

  53.00 lei
  4.8 out of 5
 • Kenya Kegwa AA PLUS ESTATE

  Regiunea: Ngiriambu

  Altitudine: 1550 – 1720 m

  Varietate: SL 28, RUIRU 11

  Procesare: Spălată

  Clasificare: Premium

  Size: 18/19

  O, acest parfum dulce care amintește de copilărie… Boabele de cafea din Kenya cu siguranță îți vor aminti de copilul din tine! Paleta parfumată de arome îți va „colora” senzațiile cu exuberanța fructelor coapte, în special cu aroma de măr, și te va surprinde cu aciditatea plăcută a coacăzelor roșii. Iar capodopera va fi finalizată cu o elegantă notă de vin – fructul nu mai este interzis! Avem disponibile boabe de cafea Kenya și cafea măcinată.

  59.00 lei
  4.8333333333333 out of 5
 • Italian Espresso Blend

  Simțiți azi o stare de somnolență și vreți să vă recăpătați energia? Urgent consumați un espresso italian adevărat! Gustul echilibrat al boabelor de cafea proaspăt prăjite, vă va oferi un impuls de vivacitate și dispoziție pozitivă, iar gulerul spumat dublu, va pondera tăria clasică. Nu dormiți – trăiți clipa chiar în acest moment!

  36.00 lei
  4.8571428571429 out of 5
Oferim 10% reducere pentru abonare la newsletter

Prin abonarea la newsletter, sunteți de acord cu aceste documente: Politica de Confidentialitate și Termeni și condiții.

Cosul tau