• No products in the cart.
Cart Total:0.00 lei

Cafea proaspat prajita – tot ce trebuie să știi

Ce înseamnă o cafea proaspat prajita?

O cafea proaspat prajita înseamnă aromă puternică, miros parfumat, savoare, energie… tot ceea ce simți încă de la prima ceașcă de cafea proaspăt prăjită. Fiecare tip de cafea are o aromă complexă și proprie, o aromă pe care o dezvoltă în urma prăjirii, specifică originii fiecărui tip de cafea.

cafea-proaspat-prajita

De ce trebuie să alegi cafea proaspat prajita?

O cafea proaspat prajita are un gust complex, chiar dacă prepari un espresso sau o cafea la ibrik, gustul oferit de aceasta este unul plin de savoare. Gustul intens și adevărat calitativ al cafelei, este prezent datorită prăjirii realizată cât mai recent cu data consumării. Acesta este avantajul cafelei proaspăt prăjită față de cea ambalată pe care o găsiți pe raftul magazinelor, prăjită cu mult timp înainte de consumare.

11822886943_fc20007cf8_c

Beneficiile cafelei proaspăt prăjită

Cafeaua permite creșterea concentrării, alungarea oboselii și favorizează memoria. Datorită absorbției rapide a cofeinei în organism, efectele cafelei se fac simțite imediat.Cafeaua favorizează digestia. Această băutură stimulează tranzitul intestinal și secreția de suc pancreatic necesar pentru digerarea alimentelor în vederea asimilării lor intestinale.

Cafeaua are efecte benefice și asupra inimii. Mai exact, șansele de a face o boală de inimă scad cu 25% la băutorii de cafea proaspăt prăjită.

Prevenirea depresiei. Consumarea a patru cești de cafea proaspăt prăjită pe zi duce la un risc mai mic cu 20% de a face depresie, datorită cofeinei conținute.Proprietățile cafelei proaspăt prăjită sunt recomandate și în ameliorarea simptomelor unor boli precum Parkinson și Alzheimer.

Beneficiile cafelei sunt nenumărate, dar un prim beneficiu căutat de mulți băutori de cafea este fericirea oferită intr-o ceașcă de cafea.

Prospețimea cafelei.

Boabele de cafea, după procesul de prăjire, trec prin procese chimice naturale, mai exact procese de degazificare sau de eliminare a dioxidului de carbon. Timpul de degazificare este de 3 zile.

După procesul de prăjire, perioada de timp în care cafeaua își menține prospețimea și își păstrează calitățile este în jur de 2-3 săptămâni, depinde foarte mult de modul de păstrare a acesteia.

Aerul, umezeala, lumina și căldura sunt inamicii naturali ai cafelei proaspăt prăjită. De ce? Aceste efecte naturale duc la oxidarea cafelei. Oxidarea afectează calitățile acesteia, ceea ce duce la degradarea și pierderea aromei cafelei proaspăt prăjită.

Tipuri de prăjire a boabelor de cafea verde

cafea proaspat prajita

Prăjire Light

Boabele de cafea prăjite light sunt de culoare maro deschis, cu un corp ușor și fără ulei pe suprafața lor. Prezintă un gust de cereale prăjite și o aciditate proeminentă. Temperatura potrivită pentru o prăjire light este de 180 de grade Celsius, atunci când începe primul crack, iar timpul în care este scoasă din prăjitor este atunci când temperatura boabelor de cafea ajunge la 195-200 de grade Celsius.

Prăjire Medium-Dark

Prăjirea medium spre dark este una bogată pentru boabele de cafea. Culoare boabelor de cafea fiind una destul de închisă, având pe suprafața lor un strat subțire de ulei. O prăjire medium spre dark prezintă un corp greu in comparație cu prajirea light și medium.
Boabele de cafea sunt prăjite la începutul sau la mijlocul celui de-al doilea crack, la o temperatură de 215 – 220 de grade Celsius. Astfel, se simt gusturile si aromele acestui proces de prăjire.

Prăjire Medium

Prăjite medium, boabele de cafea au culoarea maro, puțin mai închis față de prăjirea light, dar prezintă un corp puțin mai greu. La fel ca la prăjirea light, boabele de cafea nu prezintă ulei pe suprafața lor. Cu toate acestea, boabele de cafea prăjite medium sunt lipsite de gustul cerealelor prăjite, însă prezintă o aromă și o aciditate echilibrată. Pentru ca boabele de cafea să fie prăjite medium, temperatura boabelor de cafea trebuie să fie între 200 și 210 grade Celsius, între sfârșitul primului crack și începutul celui de-al doilea crack.

Prăjire Dark

Boabele de cafea prăjite dark, au o culoare maro spre negru. Sunt lucioase datorită stratului dens de ulei de pe suprafața acestora, care este evident intr-o ceașcă de cafea prăjită dark. Pentru a atinge nivelul de prăjire dark, temperatura internă a boabelor de cafea trebuie să fie cuprinsă între 230 – 240 de grade Celsius, la sfârșitului celui de-al doilea crack. Cafeaua prăjită dark are un nivel scăzut de cofeină, este acidă și puțin amară.

De ce să cumperi de la HotSpot Coffee cafea proaspăt prăjită?

Deținem cea mai largă gamă de produse din România.

HotSpot Coffee aduce în România cafea verde din toată lumea, pentru a satisface gusturile oricărui iubitor de cafea. Avem sorturi clasice şi de elită, dar şi creaţii proprii.

Oferim servicii de calitate și asigurăm confortul necesar tuturor clienților.

Specialiştii noştri în materie de cafea, vă pot ajuta în alegerea tipului de cafea potrivit pentru dorinţele şi preferinţele dumnevoastră.

După plasarea unei comenzi către noi, cafeaua este proaspăt prăjită și livrată direct către client, chiar in ziua prăjirii sau a doua zi prin courier. Prăjim cantitatea de cafea necesară tuturor comenzilor, astfel, nu veți avea neplăcerea de a consuma o cafea prăjită de mai mult timp. Produsele HotSpot Coffee prezintă o calitate superioară !

Statistica lunii februarie 2016.cafea1

Mai simplu de atât nu se poate. Cum cumpărăm?

Adăugăm în coș produsele pe care dorim să le achiziționăm. Finalizăm comanda din coș, completăm datele și modul de livrare dorit, selectăm modul de plată și plasăm comanda. Comanda urmează a fi vizualizată de către echipa HotSpot Coffee, procesată și expediată către client.

Top 3 produse HotSpot Coffee. 100% Arabica

 • Hotspot Blend – 100 % Arabica
  Faceți cunoștință cu specialitatea noastră de cafea! Gândită pentru dvs., am creat o băutură super-echilibrată, datorită căreia veți experimenta cu toate papilele gustative întregul farmec al boabelor de cafea proaspăt prăjite. Perfect pentru servirea într-o cafenea urbană – iubitorii de espresso vor fi încântați! Soi – 100% Arabica.
  38.00 lei
  4.8 out of 5
 • Caramel & Nuts Blend

  Îți place cappuccino sau latte? Atunci această cafea este pentru tine. O combinație delicată cu note de nuci, alune, migdale și fistic cu adaos de cacao, îți vor oferi impresii noi și un val de inspirație. Iar aroma intensă cu note savuroase de caramelă te va invada cu unde de încântare, pentu ca mai apoi să-ți ofere mult dorita stare de relaxare.

  36.00 lei
  5 out of 5
 • Ethiopia Sidamo

  Cafeaua care îți va oferi de fiecare dată o explozie de emoții senzoriale. Boabele de cafea întruchipează mii de soiuri din toată Ethiopia. Fiecare ceașcă ascunde un nou mister al combinației aromate dintre flori de cafea, fructe coapte și cacao, care nu se va mai repeta niciodată. Trăiește clipa și bucură-te de noile descoperiri.

  44.00 lei
  4.7777777777778 out of 5

Abonamentele HotSpot Coffee.

Cumperi un abonament și vei primi în fiecare lună cafea proaspăt prăjită acasă sau la birou. Totul rapid și pe gustul tău.

HotSpot Coffee te premiază!

Recompensăm comenzile care au o valoare de peste 250 de lei, cu livrare gratuită pe tot teritoriul României.

Screenshot 2016-04-05 21.28.25

Promoții peste promoții!

Săptămânal avem promoții pe gustul tuturor.

HOTSPOT COFFEE TEAM

Contact:+(40) 725 889 898 /+ (40) 725.889.890

Info mail: [email protected]

Oferim 10% reducere pentru abonare la newsletter

Prin abonarea la newsletter, sunteți de acord cu aceste documente: Politica de Confidentialitate și Termeni și condiții.

Cosul tau