• No products in the cart.
Cart Total:0.00 lei

De ce cafeaua de origine unică este mai mult decât o băutură – Este o experiență

Cum Clima și Solul influențează aroma cafelei

În spatele fiecărui bob de cafea se află o poveste fascinantă și o călătorie extraordinară în inima plantațiilor noastre de cafea. De exemplu, pe plantația noastră din Costa Rica, la umbra munților vulcanici, boabele de cafea capătă o dulceață aparte, iar aroma lor dezvăluie note subtile de fructe tropicale și ciocolată. Descoperă aceste destinații unice și înțelege cum geografia influențează fiecare ceașcă.

Cum Clima și Solul influențează aroma cafelei

Clima și solul, cei doi protagoniști ai acestei povești a gustului, sculptează un tablou unic al aromei cafelei. În primul act, clima devine dirijorul atmosferic, dictând crescerea boabelor în zonele tropicale, cu soare generos și umiditate corespunzătoare. Soarele intens influențează procesul de fotosinteză, creând boabe dulci și complexe, iar umbra controlată adaugă subtilități în arome.

Solul devine fundamentul bogat al aromei, hrănind boabele cu substanțe nutritive esențiale. Altitudinea și presiunea atmosferică la care crește cafeaua contribuie la creșterea lentă a boabelor, adunând arome complexe. Tipul de sol, de la cel vulcanic cu note minerale la cel argilos, adaugă texturi și nuanțe.

În sinergia perfectă dintre climă și sol, cafeaua devine o expresie autentică a terroir-ului său. Fiecare regiune devine o poveste, unde elementele naturii se împletesc armonios, creând arome memorabile.

Povestea din spatele fiecărui soi de cafea

Povestea din spatele fiecărui soi de cafea

În lumea cafelei, fiecare soi poartă cu el o poveste fascinantă, conturată de condițiile specifice ale regiunii în care este cultivat. Aceste povești dau viață notelor și aromelor unice ale fiecărui tip de cafea, oferindu-ne o călătorie autentică în jurul lumii.

Un exemplu remarcabil este Ethiopian Yirgacheffe , care provine din regiunea Yirgacheffe din Etiopia. Aici, la înălțimi semnificative, cafeaua își dezvoltă aromele florale și citrice, capturând esența caracteristicilor locale.

Pe meleagurile din Munții Anzi, în Colombia, se naște Colombian Supremo. Acest soi oferă o călătorie aromatică echilibrată, subliniată de peisajele muntoase ale regiunii.

În Brazilia, cafeaua Brazilia Blue Diamond își trage forța din energia vibrantă a țării. Aromele bogate de nuci și ciocolată reflectă pasiunea și diversitatea Braziliei.

Indonezia Sumatra, cultivată în inima Indoneziei, dezvăluie arome puternice și misterioase, influențate de solurile vulcanice specifice regiunii.

 • Indonesia Sumatra

  Varietate: Typica
  Altitudine: 1300 m
  Regiunea: Sumatra
  Fermă: Mandheling
  Procesare: Spălată
  Clasificare: Premium size 17/18

  Uneori, cu toții ne dorim o izolare agreabilă undeva pe insula Sumatra, unde să „vorbim” doar cu palmierii, nisipul și briza mării. Gustați cafeaua picantă capabilă sa teleporteze simțurile dvs.  Cum reușește?

  Gustul va fi pur și simplu copleșit cu note de cedru, ciocolată, iar din acel moment basmul nu va mai înceta.

  46.00 lei
 • Ethiopia Yirgacheffe Kokanna Microlot

  Stația de procesare Kokanna este situată în zona Gedeo, la 60 de km de orașul Yirgacheffe, la o altitudine de 1800-2100m. Producătorii locali duc recolta, culeasă manual, la moară. Aici are loc primul proces: sortarea, după care sunt decorticate și lăsate la fermentat în bazine cu apă timp de 36-48 de ore, urmând a fi spălate în apă limpede pentru a înlătura orice urmă de mucilagiu. Boabele sunt uscate la soare pe niște paturi ridicate și întoarse constant la 2-3 ore în primele zile ale procesului de uscare. Circulația aerului acestei micro-regiuni oferă o uscare uniformă boabelor, iar în 10-12 zile ajung la o umiditate ideală de 11,5%.

  Acest microlot conține un mix de varietăți specifice acestei zone.

  Cafeaua pe care o vei căuta din nou… Acum imaginează-ți că aroma din ceașcă îți umple aerul cu note tentante de vin cu nuanțe de mure, zmeură și coacăze negre, iar vibrațiile florilor de iasommie culmină acest festival al gustului.

  51.00 lei
  4.8333333333333 out of 5
 • Brazilia Blue Diamond

  Adusă din regiunea Cerrado Mineiro, cafeaua dulce-cremoasă cu aciditate plăcută de mandarine vă va duce direct pe vârfurile munților unde a fost crescută. Are o aromă moale de migdale și ciocolată care va accentua diamantul tău interior, iar retrogustul său lung și plăcut îți va consolida simțurile.

  38.00 lei
  4.8 out of 5

HotSpot Coffee: Experiența autentică în fiecare ceașcă

În inima fiecărei cești de HotSpot Coffee se regăsește pasiunea noastră pentru calitate. Prin parteneriate strânse cu cultivatorii din întreaga lume și printr-un proces de prăjire meticulos, ne asigurăm că fiecare înghițitură vă poartă prin peisaje gustative inedite. HotSpot Coffee nu este doar cafea, ci o invitație la explorarea lumii unice a cafelei de origine unică.

Prin achiziționarea produselor noastre, vă alăturați unei comunități de iubitori de cafea care apreciază fiecare nuanță și fiecare poveste din spatele ceștii lor. Bucurați-vă de fiecare dimineață cu HotSpot Coffee, unde cafeaua devine o experiență memorabilă.

Oferim 10% reducere pentru abonare la newsletter

Prin abonarea la newsletter, sunteți de acord cu aceste documente: Politica de Confidentialitate și Termeni și condiții.

Cosul tau