• No products in the cart.
Cart Total:0.00 lei

Flat White: Eseul savuros al oricărei cafele de la Hotspot

Flat White: Eseul savuros al oricărei cafele de la Hotspot

În lumea cafelei, există multe varietăți și metode de preparare, iar una dintre cele mai rafinate este flat white-ul. Originea sa își găsește rădăcinile în cafenelele din Australia și Noua Zeelandă, cu o poveste fascinantă care își începe drumul în anii 1980.

flat-white Originea și IstoriaOriginea și Istoria

Flat white-ul s-a născut în ritmul vibrant al orașelor Sydney și Melbourne, însă exact cum a luat naștere rămâne un mister.

Se spune că a fost creat din dorința de a oferi o alternativă mai echilibrată și mai fină la latte-ul și cappuccino-ul tradiționale.

Această băutură a început să cucerească palatele îndrăgostiților de cafea din întreaga lume, devenind un element de bază în meniurile cafenelelor de elită.

Diferența dintre Latte, Cappuccino și Flat White

Diferența dintre Latte, Cappuccino și Flat White

Pentru a înțelege flat white-ul, trebuie să înțelegem și diferențele sale față de alte două băuturi populare: latte-ul și cappuccino-ul.

Latte: O combinație armonioasă de espresso și lapte aburit, cu o cantitate mai mare de lapte și mai puțină spumă. Este o alegere potrivită pentru cei care preferă o băutură de cafea mai blândă și cremoasă.

Cappuccino: Un amestec echilibrat de espresso, lapte aburit și spumă de lapte. Se distinge prin stratul generos de spumă care îi conferă o textură bogată și cremoasă.

Flat White: Similar cu un latte, dar cu mai puțin lapte și mai multă spumă de lapte, oferind o textură mai fină și mai catifelată. Esența sa stă în simplitatea și echilibrul între espresso și lapte, fără a fi acoperit de o cantitate excesivă de spumă.

Rețeta originală de Flat White

Rețeta originală de Flat WhitePentru a prepara flat white-ul perfect, aveți nevoie dei:

Espresso: 30 ml (un shot)

Lapte: aproximativ 150 ml, aburit pentru a obține o textură fină și mată

Spumă de lapte

Băutura finită va avea un volum total de aproximativ 180 ml și va conține în jur de 70 de calorii, în funcție de cantitatea de lapte utilizată.

Cum să pregătești Flat White acasă

Soiuri de cafea Hotspot potrivite pentru Flat White

Pentru a pregăti un flat white delicios în confortul casei dvs, urmați acești pași:

Pregătiți un espresso consistent și aromat folosind o mașină de cafea sau un espressor manual.

Într-o cană preîncălzită, turnați espresso-ul proaspăt preparat.

Într-o cană de lapte, aburiți laptele până când se obține o textură fină și mată.

Turnați laptele aburit peste espresso, concentrându-vă să mențineți proporția corectă între cafea și lapte.

Adaugați o cantitate generoasă de spumă de lapte deasupra băuturii pentru a obține acel strat fin și catifelat caracteristic flat white-ului.

Secretele pregătirii flat white-ului acasă includ alegerea ingredientelor de calitate și menținerea echilibrului perfect între espresso, lapte și spumă.

Soiuri de cafea Hotspot potrivite pentru Flat White

Cafeaua joacă un rol crucial în obținerea unui flat white autentic și delicios. În gama Hotspot, soiurile cu profiluri de aromă bogate, dar echilibrate, precum „Panama Bamito Estate ” sau „Italian Blend „, se potrivesc perfect pentru prepararea unui flat white autentic și satisfăcător.

În concluzie, flat white-ul este mai mult decât o simplă băutură de cafea – este o experiență gustativă fină și sofisticată care combină arta preparării cafelei cu o textură delicată și o aromă bogată.

 • Indonesia Sumatra

  Varietate: Typica
  Altitudine: 1300 m
  Regiunea: Sumatra
  Fermă: Mandheling
  Procesare: Spălată
  Clasificare: Premium size 17/18

  Uneori, cu toții ne dorim o izolare agreabilă undeva pe insula Sumatra, unde să „vorbim” doar cu palmierii, nisipul și briza mării. Gustați cafeaua picantă capabilă sa teleporteze simțurile dvs.  Cum reușește?

  Gustul va fi pur și simplu copleșit cu note de cedru, ciocolată, iar din acel moment basmul nu va mai înceta.

  46.00 lei
 • Panama Bambito Estate

  Este un cadou pentru adevărații amatori de cafea – cea mai densă cafea din America Centrală! Totul datorită asamblajului unic din varietățile Catuai (50%), Caturra (45%) și Typica (5%). Astfel, gustul fiecărei cești este „desenat” în felul său: cuiva îi va apărea un peisaj dulce, altuia – tabloul tăriei, în timp ce alții vor regăsi imaginea unei nature statice redând echilibrul boabelor de cafea.

  53.00 lei
 • Italian Espresso Blend

  Simțiți azi o stare de somnolență și vreți să vă recăpătați energia? Urgent consumați un espresso italian adevărat! Gustul echilibrat al boabelor de cafea proaspăt prăjite, vă va oferi un impuls de vivacitate și dispoziție pozitivă, iar gulerul spumat dublu, va pondera tăria clasică. Nu dormiți – trăiți clipa chiar în acest moment!

  36.00 lei
  4.8571428571429 out of 5
Oferim 10% reducere pentru abonare la newsletter

Prin abonarea la newsletter, sunteți de acord cu aceste documente: Politica de Confidentialitate și Termeni și condiții.

Cosul tau