• No products in the cart.
Cart Total:0.00 lei

Frappe: Elixirul răcoritor al zilelor toride

Frappe: Elixirul răcoritor al zilelor toride

În zilele toride de vară, când soarele arde cu putere și razele sale par să topească chiar și aerul, o băutură răcoritoare și revigorantă devine esențială pentru a ne menține echilibrul și prospețimea. Aici intervine Frappe-ul, o băutură cu o istorie fascinantă și o versatilitate delicioasă. Să explorăm împreună povestea sa, modalitatea de preparare originală, rețetele la modă, valorile calorice și soiurile de cafea care îi dau viață.

Istoria originii băuturii Frappe

Frappe-ul își are originile în Grecia anilor ’50, când un tânăr angajat la Targaleas, un mic magazin din Salonic, a uitat să-și bea cafeaua instantă cu apă caldă. În loc să o arunce, a încercat să o amestece cu gheață și a dat naștere unei băuturi revoluționare: Frappe-ul. De atunci, această băutură a devenit un simbol al verii și al relaxării, fiind apreciată în întreaga lume pentru gustul său răcoritor și aromat.

Cum să pregătești un Frappe original?Cum să pregătești un Frappe original?

Prepararea unui Frappe autentic necesită puține ingrediente, dar o tehnică precisă pentru a obține consistența și gustul potrivit.

Ingrediente:

 • 1 expresso tare
 • 1-2 lingurițe de zahăr (opțional)
 • 2-3 cuburi de gheață
 • Lapte (opțional)
 • Sirop de vanilie sau ciocolată (opțional)

Pași de preparare:
Într-un blender sau într-un shaker, adăugați espresso-ul și zahărul, dacă este folosit.

Adăugați gheața și amestecați bine timp de aproximativ 30-60 de secunde, până când băutura devine spumoasă și omogenă.

Opțional, puteți adăuga lapte pentru un Frappe mai cremos sau siropuri pentru a-i adăuga aromă.

Rețete de Frappe în tendință

Rețete de Frappe în tendință

În prezent, Frappe-ul este reinterpretat într-o varietate de moduri creative. Iată câteva idei pentru a vă inova băutura:

Frappe cu aromă de mentă și ciocolată, garnisit cu frișcă și fulgi de ciocolată.

Frappe cu caramel sărat, decorat cu caramel topit și fulgi de sare de mare.

Frappe cu vanilie și scorțișoară, servit cu un strop de sirop de arțar și scorțișoară măcinată.

Cât de caloric este Frappe-ul?

Cât de caloric este Frappe-ul?

Caloriile dintr-un Frappe variază în funcție de adaosurile și ingredientele folosite. În general, un Frappe simplu, fără adaosuri, conține aproximativ 80-100 de calorii. Adăugarea laptelui, siropurilor sau frișcă poate crește conținutul caloric.

Soiuri de cafea potrivite pentru Frappe la Hotspot

Pentru a obține un Frappe delicios la Hotspot, puteți opta pentru diverse soiuri de cafea. Cafeaua cu arome bogate și intense, precum Hotspot Blend, funcționează excelent în această băutură. De asemenea, puteți încerca cafele cu arome speciale, cum ar fi cele cu note de ciocolată sau cedru, pentru a adăuga o notă suplimentară de savoare.

Frappe-ul rămâne una dintre cele mai iubite băuturi răcoritoare, fiind atât simplu și rapid de preparat, cât și incredibil de delicios și versatil. Indiferent dacă preferați un Frappe clasic sau doriți să explorați rețete inovatoare, această băutură vă va oferi mereu o experiență plăcută și revigorantă în zilele toride de vară.

 • Indonesia Sumatra

  Varietate: Typica
  Altitudine: 1300 m
  Regiunea: Sumatra
  Fermă: Mandheling
  Procesare: Spălată
  Clasificare: Premium size 17/18

  Uneori, cu toții ne dorim o izolare agreabilă undeva pe insula Sumatra, unde să „vorbim” doar cu palmierii, nisipul și briza mării. Gustați cafeaua picantă capabilă sa teleporteze simțurile dvs.  Cum reușește?

  Gustul va fi pur și simplu copleșit cu note de cedru, ciocolată, iar din acel moment basmul nu va mai înceta.

  46.00 lei
 • Nicaragua Las Morenitas

  Aveți în față un exemplar de cafea cultivată în cele mai bune condiții – pe vârful unui munte cu o climă subtropicală.  Aceasta înseamnă că veți anticipa un gust echilibrat de boabe de cafea deosebit de coapte! Impresionați-vă  imaginația cu arome dulci de ciocolată, caramel, vapori vanilați de nuci de macadamia și aciditate subtilă.

  40.00 lei
  5 out of 5
 • Hotspot Blend – 100 % Arabica

  Faceți cunoștință cu specialitatea noastră de cafea! Gândită pentru dvs., am creat o băutură super-echilibrată, datorită căreia veți experimenta cu toate papilele gustative întregul farmec al boabelor de cafea proaspăt prăjite. Perfect pentru servirea într-o cafenea urbană – iubitorii de espresso vor fi încântați! Soi – 100% Arabica.

  38.00 lei
  4.8 out of 5
Oferim 10% reducere pentru abonare la newsletter

Prin abonarea la newsletter, sunteți de acord cu aceste documente: Politica de Confidentialitate și Termeni și condiții.

Cosul tau