Irish Coffee rețetă de la HotSpot Coffee
Irish Coffee – o băutură magică de încălzire. Dulceață, amărăciune, tărie și crema rece de smântână – într-un pahar.
Ingrediente:
- Whiskey – 35 ml;
- Zahăr din trestie – 1 linguriță;
- Cafea gata preparată – 90 ml;
- Crema 33% – ușor bătută, refrigerată.
Mod de preparare:
- Umpleți paharul cu apă caldă și lăsați-l acolo pentru ca pereții paharului să se încălzească.
- Se prepară cafeaua în rețeta preferată.
- Se bate frișca. Crema trebuie să curgă, dar să fie groasă.
- Se măsoară 35 ml de whisky.
- Se varsă apa și în paharul încălzit se toarnă zahăr pentru ca să se dizolve.
- Se toarnă whisky în pahar.
- Adăugați cafeaua.
- Folosiți reversul lingurei pentru a turna frișca la suprafață.
- Rămâne doar să savurați! Cafeaua irlandeză e gata!
Timp de gătire: 10 minute