• No products in the cart.
Cart Total:0.00 lei

TOP-5 băuturi creative din cafea

Fiecare dimineață începe cu același ritual: aroma seducătoare a cafelei care ne trezește simțurile și ne pregătește pentru provocările zilei. Dar ce-ar fi dacă am adăuga un strop de aventură în această rutină cotidiană? Vă propunem să părăsiți zona de confort și să vă aventurați în lumea cafelei, unde aromele exotice și combinațiile neașteptate vă așteaptă să le descoperiți.

Cafeaua ”Keoke”: O aventură aromatică

Cafeaua ”Keoke”

Pornim această călătorie cu o băutură plină de mister și rafinament – cafeaua „Keoke”. Cu origini îndepărtate în sudul Californiei, această creație îndrăzneață combină aroma puternică a espresso-ului cu dulceața lichiorului și parfumul subtil al coniacului.

Ingrediente Cafeaua ”Keoke” necesare:

  • 2 shoturi de espresso făcute din cafeaua Blend of Love de la Hotspot
  • 30 ml de lichior
  • 10 g de cacao
  • 20 ml de coniac
  • 50 ml de frișcă

Mod de preparare:
Începeți prin prepararea celor două shoturi de espresso, folosind cafeaua Blend of Love de la Hotspot Coffee, pentru a obține un gust intens și bogat. Încălziți un pahar și turnați espresso-ul.

Adăugați lichiorul, cacao, coniacul și o generoasă porție de frișcă.

Important, asigurați-vă că concentrația cafelei este suficient de puternică pentru a-și păstra caracterul în combinație! 

Savurați această băutură în timp ce vă pierdeți în aromele complexe și intrigante 🙂 

Descoperiți întreaga gamă de cafele premium și ingrediente delicioase pe site-ul nostru și pregătiți-vă să vă bucurați de experiențe unice de degustare!

Irish Coffee rece

Irish Coffee rece

Pentru cei care caută o alternativă răcoritoare la clasica cafea, Irish Coffee Rece este alegerea ideală. Gustul intens al cafelei negre este îmblânzit de dulceața frișcii și înnobilat de un strop generos de whisky. Servită peste cuburi de gheață și presărată cu nucșoară măcinată, această băutură vă promite o răsfățare revigorantă în orice moment al zilei.

Ingrediente necesare:

  • 180 de ml de cafea Nicaragua de la Hotspot
  • 1 linguriță de zahăr 
  • 30 ml de whisky
    Frișcă bătută
  • Cuburi de gheață 
  • Nucșoară măcinată (opțional)

Mod de preparare:
Preparați cafeaua în funcție de preferințele Dvs.și adăugați zahărul (amestecați bine) și lăsați cafeaua deoparte să se răcească. 

Următorul pas va fi să adăugați cuburile de gheață într-un pahar special pentru ice coffee sau într-un păhar simplu cu volum mai mare. Turnați espresso-ul peste gheață și adaugă whisky rece peste cafea. Amestecați bine ingredientele, astfel încât să se combine aromele delicioase ale cafelei cu răcoarea gheții. 

Adăugați frișca pentru o textură cremoasă și puțină nucșoară măcinată pentru un aspect și un gust extra.

P.S.: vă spunem un secret, zahărul ajută că frișca să plutească la suprafața paharului 🙂 

Cafeaua picantă

Cafeaua picantă

Pentru cei care își doresc o explozie de energie și arome îndrăznețe, cafeaua picantă este alegerea perfectă. Aroma puternică a cafelei este amplificată de piper negru măcinat și ardeiul chilli, oferindu-vă un impuls de vigoare și prospețime pentru a vă înfrunta ziua cu determinare și entuziasm.

Ingrediente necesare:

  • 2 shot-uri de espresso făcute din cafeaua Cuba de la HotSpot Coffee
  • 1/4 linguriță de piper negru măcinat
  • 1/2 linguriță de nucșoară măcinată
  • 1/4 linguriță de anason macinat
  • 1/4 linguriță de chilli (sau după gust)

Mod de preparare:
Preparați cafeaua espresso în funcție de preferințele Dvs și lăsați-o deoparte. Amestecați toate condimentele într-o ceașcă (cantitatea lor poate fi ajustată în funcție de preferințele Dvs). Dacă sunteți un fan al gustului picant, adaugati mai mult chilli! 🙂 

Următoarea etapă este atunci cand se adaugă amestecul de condimente în cafeaua fierbinte, pentru a elibera aromele și pentru a obține o explozie de gusturi autentice. 

Serviți cafeaua picantă fierbinte și veți simți cum fiecare înghițitură vă învăluie cu căldură și exotism. Cu această băutură veți aduce un pic din magia marocană în propria casă!

P.S.: pentru un plus de plăcere, vă recomandăm să savurați această băutură delicioasă cu biscuiți cu scorțișoară

  • Blend Of Love

    Îți dorești să te simți copleșit de un val de tandrețe caldă în doi cu o pasiune arzătoare? Încearcă combinația dintre aroma ușoară de fructe, savoarea vinului seducător și note de nucă, întruchipate în boabele proaspăt prăjite. Este cafeaua perfect potrivită pentru serile romantice cu a doua jumătate , în special de Dragobete.

    46.00 lei
  • Nicaragua Las Morenitas

    Aveți în față un exemplar de cafea cultivată în cele mai bune condiții – pe vârful unui munte cu o climă subtropicală.  Aceasta înseamnă că veți anticipa un gust echilibrat de boabe de cafea deosebit de coapte! Impresionați-vă  imaginația cu arome dulci de ciocolată, caramel, vapori vanilați de nuci de macadamia și aciditate subtilă.

    40.00 lei
  • Cuba Serrano Lavado

    Cauți o aromă complexă, care să-ți stârnească imaginația? Te vei simți învăluit de mirosul fumului de tutun,  intrand pentru o clipă în starea de meditație, pentru ca apoi să fii trezit de aroma proaspătă a ciocolatei negre. Călătoria  “dulce” culminează cu nuanțe de nucă și aciditate ușoară medie pentru a lăsa loc fanteziilor tale.

    Ferma: Serrano Lavado
    Varietate: Typica
    Altitudine: 1500 m
    Procesare: spălată
    Clasificare: Premium screen size 17/18
    Arome: nuci, cacao, tutun, ciocolată neagră, aciditate ușoară
    46.00 lei

Mocco cu ciocolată albă: Deliciu cremos

Mocco cu ciocolată albă

 

Pentru cei care iubesc dulcele și cremosul, Mocco cu Ciocolată Albă este o adevărată răsfățare. Aroma bogată a cafelei este îmbrățișată de dulceața ciocolatei albe și de cremozitatea laptelui, oferindu-vă un moment de relaxare și răsfăț în fiecare înghițitură.

Ingrediente necesare:

  • 2 shoturi de espresso făcute din cafeaua Brazilia Blue Diamond de la Hotspot
  • 250 ml de lapte
  • 30 g de ciocolată albă
  • Un vârf de scorțișoară (opțional)
  • Frișcă (opțional)

Mod de preparare:
E caÎncepeți prin încălzirea celor 250 ml de lapte. Important, laptele să nu fiarbă, ci doar să se încălzească până când începe să se formeze bule mici. Adăugați ciocolata albă într-un vas mic și turnați peste ea laptele încălzit. Amestecați până când ciocolata se topește complet și compoziția devine cremoasă.
Prepară-ți cafeaua espresso în funcție de preferințele Dvs.  Turnați espresso-ul într-o ceașcă și apoi laptele aromat cu ciocolată.
Adăugați frișca pentru o textură cremoasă și puțină scorțișoară măcinată pentru un aspect și un gus t extra și savurați fiecare înghițitură.

Rafaello: Dulceața vacanței

Rafaello

Inspirată de aroma delicată a desertului Rafaello, această băutură vă va duce cu gândul la zilele petrecute pe plajă și la soare. Espresso-ul tare se îmbină armonios cu lichiorul de cocos și frișca onctuoasă, oferindu-vă o călătorie senzorială într-un paradis al gusturilor.

Ingrediente necesare:
  • 2 shot-uri de espresso făcute din cafea San Domingo de la Hotspot
  • 150 ml lapte de cocos
  • fulgi de cocos (pentru ornat)
  • sirop de cocos (opțional, pentru îndulcire)
Mod de preparare:
Prepară-ți cafeaua espresso în funcție de preferințele Dvs. Turnați espresso-ul într-un pahar transparent, preîncălzit, din sticlă. Următorul pas va fi, de adaugat laptele de cocos peste espresso și de amestecat bine, astfel încât să se combine aromele delicioase ale cafelei cu laptele de cocos.

Adăugați o generoasă porție de fulgi de cocos deasupra pentru a intensifica aroma tropicală.

Așa că, bucurați-vă de Rafaello Coffee cremos și plin de arome tropicale și savurați fiecare înghițitură din această băutură exotică 

p.s. dacă doriți să îndulciți cafeaua, puteți adăuga sirop de cocos 🙂 

  • San Domingo Barahona AA

    Regiunea: Barahona

    Altitudine: 1400 – 1700 m

    Varietate: Catura , Catuai

    Procesare: Spălare

    Clasificare: Premium

    Size: 16/18

    Auziți? … Sunetul valurilor din Marea Caraibelor răzbate prin boabele de cafea Caturra și Catuai… Crescută pe coasta apelor corsare, cafeaua le-a absorbit spiritul și temperamentul. Prin urmare, să nu vă mirați dacă vă veți simți stăpânul mării, după ce vă veți bucura la maxim de notele florale și de caramel ale unui gust super echilibrat!

    50.00 lei
  • Brazilia Blue Diamond

    Adusă din regiunea Cerrado Mineiro, cafeaua dulce-cremoasă cu aciditate plăcută de mandarine vă va duce direct pe vârfurile munților unde a fost crescută. Are o aromă moale de migdale și ciocolată care va accentua diamantul tău interior, iar retrogustul său lung și plăcut îți va consolida simțurile.

    38.00 lei
    4.75 out of 5
  • Ethiopia Yirgacheffe Kokanna Microlot

    Stația de procesare Kokanna este situată în zona Gedeo, la 60 de km de orașul Yirgacheffe, la o altitudine de 1800-2100m. Producătorii locali duc recolta, culeasă manual, la moară. Aici are loc primul proces: sortarea, după care sunt decorticate și lăsate la fermentat în bazine cu apă timp de 36-48 de ore, urmând a fi spălate în apă limpede pentru a înlătura orice urmă de mucilagiu. Boabele sunt uscate la soare pe niște paturi ridicate și întoarse constant la 2-3 ore în primele zile ale procesului de uscare. Circulația aerului acestei micro-regiuni oferă o uscare uniformă boabelor, iar în 10-12 zile ajung la o umiditate ideală de 11,5%.

    Acest microlot conține un mix de varietăți specifice acestei zone.

    Cafeaua pe care o vei căuta din nou… Acum imaginează-ți că aroma din ceașcă îți umple aerul cu note tentante de vin cu nuanțe de mure, zmeură și coacăze negre, iar vibrațiile florilor de iasommie culmină acest festival al gustului.

    51.00 lei 38.00 lei
    4.8 out of 5
Oferim 10% reducere pentru abonare la newsletter

Prin abonarea la newsletter, sunteți de acord cu aceste documente: Politica de Confidentialitate și Termeni și condiții.

Cosul tau