• No products in the cart.
Cart Total:0.00 lei

TOP-5 băuturi creative din cafea

Cafea neagră, cafea cu lapte, cafea neagră, cafea cu lapte …Nu v-ați săturat de această monotonie?! E timpul să faceți  o escapadă pentru a prepara noi băuturi pe bază de cafea

Cafeaua ”Keoke”

Cafeaua ”Keoke”

Ei bine, ați reușit să pronunțați?  Din start, ai impresia că vom dăzvălui conținutul unei băuturi ”made in China”. Dar nu e așa – cafeaua „Keoke” provine din sudul Californiei, iar etimologic cuvântul este din Hawaii. Acesta nu semnifică  o dulce fericire după aventuri tumultuoase, ci pur și simplu numele grecesc George. Adăugați numele Bullington și veți avea autorul unei băuturi neobișnuite de cafea, a cărei ingrediente sunt un espresso tare, lichior, cacao, coniac și un munte de frișcă. Acum știți rețeta ”Keoke”. Concentrația cafelei trebuie să depășească de trei ori celelalte ingrediente adăugate. Serviți băutura atât de fierbinte încât vă ardă în primele secunde!

Irish Coffee rece

Irish Coffee rece

Cui îi place să facă o gumă în stil irlandez? Faceți un amestec din cafea neagră fierbinte, zahăr  și frișcă. Amestecați până când micile cristale dulci se vor dizolva. Răcim și iată ”finalul”: se ia un pahar înalt, se adaugă 1 lingură de frișcă bătută și se toarnă generos masa preparată. Punctul fulminant – cuburile de gheață și stropul de whisky „se scufundă” în fericitul abis. Pentru plăcerea estetică, adăugați  mai multă frișcă deasupra și presărați nucșoară măcinată.

Cafeaua picantă

Cafeaua picantă

Iar această opțiune este pentru cei care s-au săturat de viața de zi cu zi fără culoare și care doresc senzații noi. În plus, o băutură de cafea vă va ajuta să vă încălziți în timpul unei răceli și să vă revigorați după o noapte de insomnie. Totul e pentru că ghimbirul și ardeiul chili măcinat vor fi sursa de energie. Acestea se toarnă într-un ibric împreună cu zahărul și cafeaua măcinată, se înfierbântă puțin și se amestecă, adăugând apă fierbinte.  Atenție: păstrați caimacul format la suprafață. Din moment ce lichidul dă primele semne de fierbere, închidem aragazul și punem deoparte băutura explozivă.  Vom turna cafeaua în cești încălzite, lăsând zațul la fundul ibricului și vom decora cu zestă de lămâie.

Mocco cu ciocolată albă

Mocco cu ciocolată albă

Probabil că ați încercat o băutură de cafea cu infuzie de ciocolată neagră – ce ziceți dacă facem un pic de lumină? Sau cel puțin să încercați. În loc de amărăciunea obișnuită, aici vă așteaptă o ușoară dulceață cu gust de ciocolată albă. Pentru acest ”rendez-vous” veți avea nevoie să preparați o cafea proaspătă,  apoi, cât e fierbinte, într-un vas mic, turnați repede lapte, adăugați bucățile de ciocolată albă, scorțișoară și puneți la foc mediu. Fierbeți, amestecând, până când ciocolata se dizolvă complet în lichid. Și în cele din urmă finalul: turnați cafeaua fierbinte (nu a reușit să se răcească, nu-i așa?) și amestecați. Ca să ne bucure ochii și pentru a le arăta celor din jur simțul nostru pentru frumos, vom decora mocco cu frișcă, fulgi de ciocolată albă și scorțișoară măcinată.

Rafaello

Rafaello

Da, biluțele romantice învelite în fulgi de cocos i-au inspirat pe iubitorii de cafea – cu siguranță  va fi interesant să resimțiți gustul familiar al unui deliciu într-o băutură cu cafea. Așadar, pregătim un espresso foarte tare sau cumpărăm unul gata preparat și în grabă mergem cu el acasă. Luăm o ceașcă cu pereți subțiri (este important!) și o clătim cu apă fierbinte pentru a menține temperatura la nivelul dorit. Turnăm lichiorul de cocos, frișca caldă și adăugăm peste toate cafeaua fierbinte. Nu vă grăbiți să beți!  Mai întâi decorați cu frișcă bătută și presărați peste băutură fulgi de cocos.

Savurați cu plăcere!