• No products in the cart.
Cart Total:0.00 lei

Cafeaua verde – de ce este folositoare și cum se prepară

Acest tip de cafea este poate cea mai cunoscută băutură energizantă din București. Care este misterul și de ce vorbește la propriu toată România despre cafeaua verde? Aflați în articol.

Cafeaua verde: beneficii și secretele preparării

Pentru început, să definim ce este „cafeaua verde”. Sunt boabe care nu au fost supuse tratamentului termic, ceea ce înseamnă că în acest caz pur și simplu nu a existat un proces de prăjire clasic. Prin urmare, își păstrează culoarea naturală de măsline, cu o opacitate caracteristică după prelucrare. Sursa lor este pulpa dulce a fructelor arborilor de cafea, de aceea seamănă cu lintea obișnuită. În timpul procesului de producere se renunță la dulceața pulpei pentru a păstra aciditatea naturală.

Bineînțeles că e posibil ca acest tip de cafea să nu se poată lăuda cu arome care învăluie camera, în plus, boabele nu vor fi catifelate, gustul cafelei va fi acid, iar culoarea va fi atât de…verde! Dar tocmai ăsta e farmecul său, care, printre altele, are proprietăți folositoare. Cel mai important lucru de care veți ține cont dacă consumați o astfel de cafea este regula de consum a acesteia, altfel, în loc de beneficii, puteți face rău organismului, însă acest fapt este valabil pentru orice alt produs consumat în exces.

Beneficiile cafelei verzi

Așadar, acum veți afla cum vă poate ajuta corpul o astfel de cafea, dacă este consumată cu moderație.

  1. Nainte de toate, trebuie să știți că atât cafeaua verde măcinată, cât și boabele integrale conțin acid clorogenic, despre care se știe că accelerează procesele metabolice. În plus, are proprietăți antioxidante puternice și elimină radicalii liberi din organism. Astfel, este o rezervă de antioxidanți, care se regăsesc în proporție mai mare în cafeaua verde decât în ​​vinul roșu, uleiul de măsline și ceaiul verde.
  2. Acest punct este o consecință logică a primului și sună ca o „siluetă frumoasă”. Da, o astfel de cafea, datorită aceluiași acid clorogenic, elimină kilogramele în plus. Acest fapt a fost demonstrat de savanții niponi, care au dedus proprietatea cafelei verzi de a împiedica depozitarea grăsimi inutile în organism, care apare, de regulă, din cauza supraalimentării cauzate de stres. Totuși, trebuie să ne amintim că această băutură nu este un panaceu, fie chiar și atunci când scumpa noastră România este țara de producție. Pentru a amplifica efectele benefice de pe urma consumului de cafea verde, combinați-o cu un stil de viață sănătos și exerciții fizice (de exemplu, jogging matinal).
  3. Ameliorează durerile de cap. Ați crezut că doar medicația pot ameliora rapid disconfortul, chiar dacă livrarea se face rapid de la farmacie? Taninurile conținute în cafeaua verde, în combinație cu alcaloizi purinici și cofeină, pot ameliora în doar câteva minute durerea de cap cauzată de spasme, inclusiv migrenele.
  4. Tonifică corpul. Veți obiecta: „dar și cafeaua obișnuită tonifică!” – și veți avea dreptate. Cu toate acestea, întrebarea este alta: cum va avea loc tonifierea? Dacă cafeaua, a cărei materie primă sunt boabele după prăjirea clasică, adaugă brusc energie și un plus de vigoare, atunci analogul său verde, pe care totuși trebuie să îl puteți prepara (detalii mai jos), vă va seta ușor și lin în regimul ”pornit”. Cu o temperatură medie anuală de + 10,8 ° C, care se constată în București, un energizant natural este un must-have.
  5. Îmbunătățește activitatea creierului. Dacă observați că sunteți neatent, aveți tulburări de memorie, senzație de oboseală și incapacitate de concentrare – atunci cafeaua verde măcinată dintr-un soi potrivit vă poate ajuta. Totuși, vă recomandăm – dacă simptoamele enumerate persistă, adresați-vă medicului pentru consultație.
  6. Oferă putere. E vorba de substanțele active conținute în cafeaua verde, care stimulează activitatea vaselor de sânge, ceea ce înseamnă că, în absența altor tulburări în organism, băutura miraculoasă vă va oferi o adevărată vigoare fizică. În același timp, fiți întotdeauna conștienți de starea corpului dvs. pentru a exclude contraindicațiile.
  7. Vă face atractiv. La început și noi ne întrebam dacă cafeaua verde poate contribui la un „machiaj” natural al feței, dar după ce am băut-o timp de două săptămâni în cantitățile permise, am observat obraji mai rumeni, pielea mai tonifiată și părul radiant. România, ca aproape toate țările afectate de pandemia de coronavirus, a devenit plictisitoare – este timpul să dăm culoare vieții de zi cu zi! Iar metamorfozele noastre cosmetice au avut loc datorită uleiului care se conține în boabe de cafea verde – a fost folosit de multă vreme de cosmetologi ca întăritor natural al unghiilor, părului, precum și ulei de masaj pentru fermitatea și elasticitatea pielii.
  8. Calmează. Dacă nu aveți chef să luați medicamente pentru a întări sistemul nervos, comandați boabe de cafea verde de la o cafenea, care face livrări (trebuie doar să vă liniștiți cât de repede posibil), măcinați și preparați boabele magice, puneți o muzică relaxantă și serviți o ceașcă. Pentru ca băutura dvs. preferată să ofere și mai multe beneficii pentru menținerea dispoziției, este important să o combinați cu tratamente de relaxare precum masajul, yoga și meditația. Mai ales dacă ținem cont că 9% din populația României locuiește în București din cauza urbanizării, care este și o sursă de stres, un sedativ natural este pur și simplu necesar pentru locuitorii metropolei. Rămâne doar să alegeți tipul potrivit de cafea verde și să-i simțiți gustul cu toți receptorii.
  9. Îmbunătățește digestia. Datorită vitaminelor, mineralelor și fibrelor pe care le conține o astfel de cafea, intestinele pot funcționa activ, ceea ce contribuie la menținerea microflorei normale. Folosindu-l cu măsură, aveți ocazia să uitați de balonare, constipație și alte probleme ale tractului digestiv.
  10. Întinerește. Uleiurile esențiale din cafeaua verde pot ajuta la reducerea ridurilor prin hrănirea din interior a fisurilor și cutelor. Este important ca boabele din care se extrage uleiul să fie proaspete și să nu fie prăjite puternic.

Unde să comandați cafea verde

Dacă locul dvs. de trai este București (România), atunci cafeaua verde poate fi comandată în aproape orice cafenea. Principalul este să ofere livrare rapidă. Dacă locuiți într-un alt oraș, atunci alegeți o unitate cu livrare în toată țara (HotSpot Coffee, Origo Coffee, Tucano Coffee etc.). De asemenea, este important să puteți alege orice varietate de boabe de cafea verde care vă place. În acest аrticol dezvăluim cele mai bune cafenele din oraș – vă recomandăm să citiți.

Cum se prepară cafeaua verde

Iată că am ajuns la modul de preparare a cafelei verzi sau mai degrabă a boabelor sale. Deci, mai întâi le transformăm într-o formă măcinată – cu ajutorul unei râșnițe de cafea. Rețineți – râșnița trebuie să fie rezistentă, altfel boabele o va distruge pur și simplu. Dacă nu sunteți sigur de rezistența râșniței, vă recomandăm să folosiți una manuală.

Turnați apoi apă rece (250 mil) peste boabele măcinate (2 lingurițe) și aduceți lichidul la stare de fierbere. De câteva ori în șir! Astfel, băutura va oferi întregul buchet de arome și gust. Dacă doriți să treceți treptat la caracteristicile de aromă pe care le are cafeaua verde, o puteți prăji timp de 5 până la 15 minute. După prăjire, boabele trebuie măcinate și preparate în orice mod convenabil pentru dvs. Despre metodele de peparare puteți afla mai multe detalii aici. Cu toate acestea, datorită proprietăților speciale ale cafelei verzi, calitatea optimă se obține în ibricul turcesc.

Cafeaua verde se dovedește a fi și mai interesantă atunci când i se adaugă condimente (și aveți noroc, pentru că în București cu siguranță poți găsi toată bogăția condimentelor + important ca unitatea să facă livrare – după toate, virusul încă „se mai plimbă” prin oraș). Amestecați-le bine cu cafea și adăugați-le la fundul ibricului înainte de a turna apă – astfel extracția va fi mai bună. Condimentele populare care pot fi adăugate la cafeaua verde sunt scorțișoara și cardamomul, care împreună cu ea vă vor ajuta să pierdeți din greutate datorită proprietăților naturale.

Nuanțele de preparare a cafelei verzi

Prăjirea.

Procesul de prăjire poate avea loc atât în ​​cuptor, cât și într-o tavă obișnuită (principalul lucru este să fie cu fund dublu). Așadar, dacă cafeaua verde nimerește în tigaie, înainte de a turna boabele, vasul trebuie să fie uscat, iar după distribuția uniformă a boabelor, acestea nu pot depăși 1 centimetru grosime pe tavă. Para aragazului sau puterea dispozitivului electric pentru gătitul alimentelor trebuie să fie mică, altfel boabele pot să crape la prăjire. Mestecați constant boabele, iar când vedeți culoarea potrivită și simțiți aroma dorită, stingeți focul și scoateți tava, astfel încât băutura revigorantă să nu prindă amărăciune.

Cum se prepară cafea verde măcinată.

Poate că boabele nu ar trebui măcinate fin – unii amatori de cafea cred că acest lucru dăunează compoziției folositoare a băuturii și îi strică gustul. Alții însă sunt convinși că acest tratament favorizează extragerea maximă a celor mai bune proprietăți ale cafelei verzi. Ei bine, ne rămâne doar să adăugăm că măcinarea poate fi ușor obținută timp de două minute într-un râșniță electrică de cafea. Important: trebuie să măcinați boabele din soiul dvs. preferat exact în cantitatea pe care o voți consuma o singură dată, altfel cafeaua se va usca și își va pierde aroma. Atunci veți fi tentat să o aruncați iar livrarea cafenelelor este deja încărcată cu multiple comenzi.

Precauții pentru consumul de cafea verde

Înainte de a începe să consumați o astfel de cafea, cel mai bine este să consultați medicul sau cel puțin să fiți suficient de conștient de efectele sale asupra organismului.
Este important să ne amintim că, dacă abuzați de această băutură, ca orice alt produs, pot apărea efecte secundare, deci monitorizați întotdeauna cantitatea de cafea verde și componentele sale din dietă.

Dacă apar simptome de intoleranță la produs, trebuie să încetați urgent utilizarea acestuia și să consultați un medic.

Oferim 10% reducere pentru abonare la newsletter

Prin abonarea la newsletter, sunteți de acord cu aceste documente: Politica de Confidentialitate și Termeni și condiții.

Cosul tau