• No products in the cart.
Cart Total:0.00 lei

Mituri și adevăruri despre cafeaua verde: o poveste demitizatoare

De la titlurile strălucitoare ale revistelor de sănătate la promisiunile de pierdere miraculoasă în greutate, cafeaua verde a captat atenția publicului cu promisiunile sale de sănătate și frumusețe. Însă, înainte de a face un loc permanent în rutina dvs. zilnică, aruncăm o privire asupra miturilor și adevărurilor despre această băutură răcoritoare și aparent miraculoasă.

Cafeaua verde favorizează pierderea în greutate.Mitul nr. 1: Cafeaua verde favorizează pierderea în greutate.

Unul dintre cele mai răspândite mituri este că cafeaua verde este un elixir de slăbire. Se pare că acest zvon a pornit de la un experiment controversat și mai degrabă nereușit. Un studiu menționat de Applied Food Sciences, care a fost ulterior sancționată pentru lipsa de transparență în raportarea rezultatelor, a sugerat că cafeaua verde ar putea contribui la pierderea în greutate. Cu toate acestea, realitatea este că nu există dovezi concrete și că abordarea cea mai sănătoasă pentru controlul greutății rămâne o dietă echilibrată și exercițiile fizice regulate.

Cafeaua verde are un gust mai bun decât cafeaua neagrăMitul nr. 2: Cafeaua verde conține mai multă cofeină decât cafeaua neagră.

Se pare că miturile legate de cofeină sunt mereu în mișcare.
Contrar unor afirmații, cantitatea de cofeină din cafeaua verde este aproape identică cu cea din cafeaua prăjită.
Nu există o bază solidă de dovezi care să susțină ideea că cafeaua verde ar furniza un impuls de energie mai puternic.

 

Mitul nr. 3: Cafeaua verde are un gust mai bun decât cafeaua neagră.

Dacă sunteți un iubitor al gustului bogat și complex al cafelei, s-ar putea să fiți dezamăgit de cafeaua verde.
Cei care au încercat-o descriu un gust ierbos și ușor acrișor, departe de aroma rafinată și tăria inconfundabilă a cafelei prăjite.
Gustul specific al cafelei verzi poate fi o provocare pentru cei obișnuiți cu aromele intense ale cafelei tradiționale.

Mitul nr. 4: Blendul mix de cafea verde și neagră este un produs exclusiv.

Un alt mit popular este legat de produsele care combină cafeaua verde și cea prăjită. Deși companii mari de cafea au încercat să promoveze astfel de amestecuri, realitatea este că acestea aduc puțin sau deloc beneficii în ceea ce privește gustul sau sănătatea. Un astfel de amestec pare a fi mai mult o strategie de marketing decât o inovație semnificativă în lumea cafelei.

Deși cafeaua verde a fost subiectul unor povești pline de mister și promisiuni spectaculoase, este important să ne uităm atent la fapte și să evaluăm cu atenție beneficiile și riscurile.

Într-o lume plină de opțiuni, cafeaua prăjită rămâne preferata multora pentru gustul său inconfundabil și procesul de producție mai riguros, care elimină riscurile asociate cu cafeaua verde. Este întotdeauna recomandat să abordăm orice trend alimentar cu un spirit critic și să ne bazăm pe dovezi științifice solide în luarea deciziilor legate de sănătate.

 • Tanzania AA PLUS Verde

  Regiunea: Mbeya

  Altitudine: 1100 – 1700 m

  Varietate: Bourbon

  Procesare: Spălare

  Clasificare: Premium

  Size: 16/18

  Note: Florale, Mere Verzi

   

  89.00 lei
 • Brazilia Blue Diamond Verde

  Regiunea Cerrado Mineiro este recunoscută pentru producerea cafelei de cea mai bună calitate și este și una din cele mai importante centre de cafea din lume. Cafeaua este crescută la altitudini de 1100-1200m, de către Versi Crivelenti Ferrero, proprietarul fermei Pantano, procesată natural cu o foarte mare atențieDatorită altitudinilor ridicate, aproape de cer, Blue Diamond poartă o delicioasă aciditate citricăsimilară mandarinelor. În plus, față de corpolența ridicatăaceasta are și un retrogust lung și plăcut.  Regiunea Cerrado Mineiro este recunoscută pentru producerea cafelei de cea mai bună calitate și este și una din cele mai importante centre de cafea din lume. Gust puternic: migdale, ciocolată. O cafea cremoasă și dulce, cu un retrogust lung și plăcut. Aromă: Foarță intensă cu note de migdale

  85.00 lei
 • Kenya AA+ Kegwa Estate Verde

  Regiunea: Ngiriambu

  Altitudine: 1550 – 1720 m

  Varietate: SL 28 , Ruiru 11

  Procesare: Spălare

  Clasificare: Premium

  Size: 18/19

  Note: Bergamotă, Caramel, Fructe Coapte, Mere, Coacăze Roșii, Aciditate de Vin, Foarte Dulce

  120.00 lei
Oferim 10% reducere pentru abonare la newsletter

Prin abonarea la newsletter, sunteți de acord cu aceste documente: Politica de Confidentialitate și Termeni și condiții.

Cosul tau