• No products in the cart.
Cart Total:0.00 lei

Călătoria fascinantă a soiurilor de cafea

Călătoria fascinantă a soiurilor de cafea

Cafeaua, băutura magică, este o prezență familiară în viețile noastre, încântându-ne simțurile și oferindu-ne un moment de răsfăț. Dar câți dintre noi cunoaștem cu adevărat diversitatea bogată a soiurilor de cafea și influența lor asupra gustului final? Haideți să pătrundem în lumea fascinantă a caracteristicilor distinctive ale cafelei din întreaga lume!

Factorii ce influențează gustul cafelei

Pentru a înțelege tainele unui espresso perfect sau ale unei cafele filtrate irezistibile, trebuie să cunoaștem factorii care influențează gustul cafelei. Acești factori includ varietatea de cafea, solul în care crește, climatul, cantitatea de soare, precum și înălțimea la care plantația se află. Toate aceste elemente creează un dans magic al aromei, conferind cafelei un gust unic.

Caracteristici distinctive ale cafelei Africane

Africa, leagănul cafelei, ne surprinde cu o varietate de note florale și fructate strălucitoare. Soiurile africane sunt recunoscute prin aciditatea lor ridicată, dulceața și plinătatea remarcabilă. De la mure la vin, citrice și nuanțe florale, aceste cafele oferă un buchet captivant de arome.

Etiopia , locul de naștere al arborelui de cafea, se distinge prin soiuri precum Yirgacheffe, cu o infuzie groasă, note florale și o dulceață complexă de fructe tropicale sau vin fortificat.

Descoperind Eleganța Cafelei Kenyane

Kenya, cu regulile sale stricte de cultivare, produce cafea recunoscută la nivel mondial pentru calitatea sa superioară. Aromele de vin și fructe subtile, împreună cu o aciditate strălucitoare, definesc cafeaua kenyană. De la ierburi condimentate la caramel și mure, fiecare ceașcă dezvăluie o experiență bogată și echilibrată.

 • Kenya Kegwa AA PLUS ESTATE

  Regiunea: Ngiriambu

  Altitudine: 1550 – 1720 m

  Varietate: SL 28, RUIRU 11

  Procesare: Spălată

  Clasificare: Premium

  Size: 18/19

  O, acest parfum dulce care amintește de copilărie… Boabele de cafea din Kenya cu siguranță îți vor aminti de copilul din tine! Paleta parfumată de arome îți va „colora” senzațiile cu exuberanța fructelor coapte, în special cu aroma de măr, și te va surprinde cu aciditatea plăcută a coacăzelor roșii. Iar capodopera va fi finalizată cu o elegantă notă de vin – fructul nu mai este interzis! Avem disponibile boabe de cafea Kenya și cafea măcinată.

  59.00 lei
  4.875 out of 5
 • Ethiopia Yirgacheffe Kokanna Microlot

  Stația de procesare Kokanna este situată în zona Gedeo, la 60 de km de orașul Yirgacheffe, la o altitudine de 1800-2100m. Producătorii locali duc recolta, culeasă manual, la moară. Aici are loc primul proces: sortarea, după care sunt decorticate și lăsate la fermentat în bazine cu apă timp de 36-48 de ore, urmând a fi spălate în apă limpede pentru a înlătura orice urmă de mucilagiu. Boabele sunt uscate la soare pe niște paturi ridicate și întoarse constant la 2-3 ore în primele zile ale procesului de uscare. Circulația aerului acestei micro-regiuni oferă o uscare uniformă boabelor, iar în 10-12 zile ajung la o umiditate ideală de 11,5%.

  Acest microlot conține un mix de varietăți specifice acestei zone.

  Cafeaua pe care o vei căuta din nou… Acum imaginează-ți că aroma din ceașcă îți umple aerul cu note tentante de vin cu nuanțe de mure, zmeură și coacăze negre, iar vibrațiile florilor de iasommie culmină acest festival al gustului.

  51.00 lei
  4.8333333333333 out of 5
 • Ethiopia Sidamo

  Cafeaua care îți va oferi de fiecare dată o explozie de emoții senzoriale. Boabele de cafea întruchipează mii de soiuri din toată Ethiopia. Fiecare ceașcă ascunde un nou mister al combinației aromate dintre flori de cafea, fructe coapte și cacao, care nu se va mai repeta niciodată. Trăiește clipa și bucură-te de noile descoperiri.

  44.00 lei
  4.7777777777778 out of 5

Brazilia și Forța Gustului Primitiv

Brazilia, liderul în producția de cafea, oferă un gust puternic și echilibrat. Cu arome de alune, nuci și condimente, cafeaua braziliană este adesea folosită în amestecuri pentru a îmbunătăți buchetul băuturii.

Columbia: Armonie și Echilibru Remarcabil

Columbia, al doilea mare producător de cafea, aduce în ceașca noastră o experiență memorabilă. Cu o aromă catifelată, ușoară amărăciune și o aciditate delicată, cafeaua columbiană impresionează prin armonie și echilibru.

 • San Augustin

  Admirăm cât de delicat este evidențiat echilibrul acestei cafele. Fuzionând între ele soiurile de Caturra și Castillo au creat o capodoperă a artei cafelei. Are un gust nobil, corpolent, cu note delicate de migdale prăjite și ciocolată, însoțite de un ușor tril al acidității malice, iar fiecare picătură din ceașcă își păstrează dulceața naturală.

  38.00 lei
 • Brazilia Blue Diamond

  Adusă din regiunea Cerrado Mineiro, cafeaua dulce-cremoasă cu aciditate plăcută de mandarine vă va duce direct pe vârfurile munților unde a fost crescută. Are o aromă moale de migdale și ciocolată care va accentua diamantul tău interior, iar retrogustul său lung și plăcut îți va consolida simțurile.

  38.00 lei
  4.8 out of 5
 • Hotspot Blend – 100 % Arabica

  Faceți cunoștință cu specialitatea noastră de cafea! Gândită pentru dvs., am creat o băutură super-echilibrată, datorită căreia veți experimenta cu toate papilele gustative întregul farmec al boabelor de cafea proaspăt prăjite. Perfect pentru servirea într-o cafenea urbană – iubitorii de espresso vor fi încântați! Soi – 100% Arabica.

  38.00 lei
  4.8 out of 5

Blenduri pentru Diversitate de Gusturi

Dacă vă întrebați de ce există atât de multe soiuri de cafea, răspunsul stă în arta blendurilor. Acestea sunt combinații ingenioase de soiuri diferite, fie că vorbim despre arabica fină, robusta robustă sau soiuri specifice unei anumite țări. Fiecare blend transmite un element unic, fie că este vorba despre aciditate, dulceață sau amărăciune.

 

Invitație la O Experiență Aromatică Unică

Încheiem această călătorie prin lumea cafelei cu o invitație specială. Pe site-ul nostru, veți găsi o selecție rafinată de cafele, adunate din cele mai prestigioase regiuni ale lumii. De la arome africane vibrante la buchetul elegant al cafelei columbiene, suntem gata să vă oferim o experiență aromatică unică.

Descoperiți tainele cafelei alături de noi și comandați acum pentru a aduce în casa dumneavoastră gustul autentic al soiurilor de cafea din întreaga lume.

Oferim 10% reducere pentru abonare la newsletter

Prin abonarea la newsletter, sunteți de acord cu aceste documente: Politica de Confidentialitate și Termeni și condiții.

Cosul tau