Stația de procesare Kokanna este situată în zona Gedeo, la 60 de km de orașul Yirgacheffe, la o altitudine de 1800-2100m. Producătorii locali duc recolta, culeasă manual, la moară. Aici are loc primul proces: sortarea, după care sunt decorticate și lăsate la fermentat în bazine cu apă timp de 36-48 de ore, urmând a fi spălate în apă limpede pentru a înlătura orice urmă de mucilagiu. Boabele sunt uscate la soare pe niște paturi ridicate și întoarse constant la 2-3 ore în primele zile ale procesului de uscare. Circulația aerului acestei micro-regiuni oferă o uscare uniformă boabelor, iar în 10-12 zile ajung la o umiditate ideală de 11,5%.
Acest microlot conține un mix de varietăți specifice acestei zone.
Cafeaua este recunoscută pentru aciditatea sa de vin, notele sale de fructe de pădure (zmeură, mure, coacăze negre), dar și pentru elementele florale de iasomie.