• No products in the cart.
Cart Total:0.00 lei

Cum să alegi cafeaua potrivită pentru sănătatea ta?

Hotspot Coffee vă invită în călătoria olfactivă și gustativă a cafelei, explorând împreună beneficiile acestei băuturi străvechi. Într-o eră plină de stereotipuri legate de stilul de viață sănătos, vom încerca să dezvăluim misterul dacă cafeaua poate fi, de fapt, un aliat pentru sănătatea ta.

Despre mituri și adevăruri

 1. Deshidratarea: Există zvonuri că cafeaua ar putea provoca deshidratarea. E adevărat că este un diuretic natural, dar consumată cu moderație și însoțită de un pahar cu apă, menține echilibrul hidric. Un espresso? Simplu: savurați-l cu un pahar de apă!
 2. Cancerigen: Acuzațiile au circulat, dar cercetările au infirmat ideea. În 2016, Organizația Mondială a Sănătății a eliminat cafeaua de pe lista posibilelor substanțe cancerigene.
 3. Insomnie: Evitați cafeaua cu o oră înainte de culcare, dar o ceașcă dimineața sau la prânz nu va afecta somnul, deoarece cofeina se elimină din organism în 5-6 ore.
 4. Trezirea din beție: Mit! Cofeina combinată cu alcool poate pune presiune pe ficat și poate agrava starea. Nu există secret magic pentru a trezi pe cineva deja afectat de alcool.

Beneficiile sănătății

Pentru un adult sănătos, o ceașcă de cafea pe zi nu numai că nu vă va face rău, dar poate aduce beneficii semnificative. Cofeina, ingredientul principal, blochează acțiunea adenozinei, hormonul care induce starea de oboseală și somnolență.

Beneficiile sănătății

 1. Revigorare și concentrare: O ceașcă vă poate ajuta să vă revigorați și să vă îmbunătățiți concentrarea și memoria.
 2. Energie pentru sportivi: Pentru cei activi, cafeaua poate contribui la tonifierea mușchilor și creșterea energiei, fiind un supliment excelent înainte de antrenamente.
 3. Metabolism accelerat: Dacă vă propuneți să slăbiți, cafeaua neagră accelerează metabolismul și vă ajută să ardeți mai multe calorii în timpul exercițiilor fizice.
 4. Prevenirea unor afecțiuni: Consumul regulat de cafea este asociat cu reducerea riscului de Parkinson, Alzheimer, diabet zaharat, boli hepatice și depresie.

 

Moderare și calitate

Moderare și calitateMedicii recomandă să vă concentrați pe cantitatea de cofeină, nu pe numărul de cești. Maxim 70-100 mg de cofeină pentru un impuls de energie, dar nu mai mult de 400 mg pe zi.

Hotspot Coffee vă oferă instrucțiuni clare privind conținutul de cofeină:

 • Espresso: 30-60 mg.
 • Cappuccino: 70-80 mg.
 • Cafea cu filtru: Aproximativ 115 mg.
 • Cafea solubilă: 60-85 mg.

O ceașcă de cafea de înaltă calitate, consumată cu măsură, nu numai că vă încântă simțurile, ci și aduce un strop de sănătate în fiecare zi. Alegeți cu încredere o cafea bună și bucurați-vă de toate aceste beneficii!

 • Burundi Butihinda

  Îți va aduce Africa de Est cu caracterul său exploziv și tradițiile vibrante în ceașca ta de cafea. Culese manual, boabele de cafea Bourbon (arabica) sunt imediat decojite, trimise la o fermentație de 15 ore și apoi uscate la soare. Papilele tale gustative vor sesiza note florale, de afine și aciditatea seducătoare a vinului.

  46.00 lei
 • Costa Rica – Puente Tarrazu

  Vă prezentăm cea mai căutată cafea de clasa premium din toată Costa Rica. Crescute la o altitudine de 1700 de metri, boabele de cafea din soiurile Katura și Bourbon (Arabica) au absorbit energia soarelui, a apei de ploaie și a aerului curat de munte. Simte melodia aromelor compusă din note de flori, fructe și nuci.

  50.00 lei
 • Ethiopia Sidamo

  Cafeaua care îți va oferi de fiecare dată o explozie de emoții senzoriale. Boabele de cafea întruchipează mii de soiuri din toată Ethiopia. Fiecare ceașcă ascunde un nou mister al combinației aromate dintre flori de cafea, fructe coapte și cacao, care nu se va mai repeta niciodată. Trăiește clipa și bucură-te de noile descoperiri.

  44.00 lei
  4.7777777777778 out of 5
Oferim 10% reducere pentru abonare la newsletter

Prin abonarea la newsletter, sunteți de acord cu aceste documente: Politica de Confidentialitate și Termeni și condiții.

Cosul tau