• No products in the cart.
Cart Total:0.00 lei

Descoperind aromele cafelei: de la istorie la pasiune și calitate

Revizuirea soiurilor populare de cafea

În fiecare dimineață, când prima rază de lumină începe să străpungă întunericul, suntem treziți la realitatea unei noi zile de către aroma inconfundabilă a cafelei. Este un ritual sacru, o călătorie a simțurilor într-un lume plină de povești și arome, o aventură care începe cu călugării antici și continuă în zilele noastre.

Călătorie senzorială prin variețățile de cafea

Într-o lume vastă și variată, unde alegerea nu este doar între cafea tare sau slabă, ci între esența unei întregi culturi a cafelei, fiecare ceașcă este o călătorie senzorială. Cele trei principale soiuri de cafea – Arabica, Robusta și Liberica – devin arhitectul gustului, stând la baza a peste 50 de cupaje diferite. Este o simfonie de gusturi, o explorare a aromelor care definesc o băutură atât de iubită în întreaga lume.

Deliciile arabicii Australiene Skyberry

Există arome care transcend granițele obișnuite. Un astfel de exemplu este Arabica Australia Skyberry, o călătorie aromatică în inima Australiei. Aromele profunde și aciditatea pronunțată fac din acest soi o alegere distinsă pentru gurmanzii pretențioși. Îndrăzniți să explorați și varietatea moca din Yemen, oferind arome cu totul speciale și o poveste bogată.

Dimensiuni și clasificări: secretele boabelor de cafea

În lumea cafelei, dimensiunea boabelor joacă un rol crucial în definirea calității băuturii. De la boabele mari, care dezvăluie o calitate deosebită, până la cele mici, care aduc o nuanță subtilă, amestecurile ingenioase de arabica și robusta sunt completate de condimente, aditivi dulci sau fructe, creând astfel buchete aromatice și nuanțe de gust uimitoare.

Criterii de Calitate și Clasificare a Boabelor de Cafea

În călătoria noastră prin universul cafelei, întâlnim diverse criterii și indicatori care diferențiază soiurile de cafea. Acestea includ:

Originea Geografică:

 • SHG (Strictly Hard Bean): Boabe cultivate în zonele muntoase. De exemplu, Nicaragua.
 • SHB (Strictly Hard Bean): Boabe foarte tari din Guatemala. Puteți incerca acest blend Guatemala de la HotSpot.
 • CS (Coffea de Soledad): Boabe provenite dintr-o zonă de câmpie. De exemplu, cafeaua San Augustin.
 • HG (Hard Grown): Boabe cultivate la poalele munților.
 • HB (Hard Bean): Boabe dure cultivate la o altitudine cuprinsă între 1.200 și 1.400 m. Recomandăm să încerci cafeaua Indonesia.
 • Guatemala Finca El Pilar

  Ce gust au dansurile latino americane? Răspunsul îl poți găsi dacă încerci cafeaua din regiunea Antigua a Guatemalei – vei simți vârtejul aromelor de caisă fină, piersică zglobie și lămâie jucăușă, culminând cu un gust plăcut de cacao. Vă poftim la dans!

  Regiunea: Antigua

  Altitudine: 1500 – 2000 m

  Varietate: Red Bourbon

  Procesare: Spălare

  Clasificare: Premium

  Size: 16/18

  Note: Aciditate Dulce și Citrică, Cacao, Caise & Piersică

  45.00 lei
 • Nicaragua Las Morenitas

  Aveți în față un exemplar de cafea cultivată în cele mai bune condiții – pe vârful unui munte cu o climă subtropicală.  Aceasta înseamnă că veți anticipa un gust echilibrat de boabe de cafea deosebit de coapte! Impresionați-vă  imaginația cu arome dulci de ciocolată, caramel, vapori vanilați de nuci de macadamia și aciditate subtilă.

  40.00 lei
  5 out of 5
 • San Augustin

  Admirăm cât de delicat este evidențiat echilibrul acestei cafele. Fuzionând între ele soiurile de Caturra și Castillo au creat o capodoperă a artei cafelei. Are un gust nobil, corpolent, cu note delicate de migdale prăjite și ciocolată, însoțite de un ușor tril al acidității malice, iar fiecare picătură din ceașcă își păstrează dulceața naturală.

  38.00 lei

Calitatea Boabelor

 • AA, A (Elite): Boabe de cafea de înaltă calitate. De exemplu, cafeaua Kenya Kegwa AA Plus Estate
 • AB (Bune): Soiuri bune, de calitate medie.
 • BA, B (Medie): Calitate medie a boabelor.
 • BB, C (Slabă): Boabe de calitate scăzută.
 • Indonesia Sumatra

  Varietate: Typica
  Altitudine: 1300 m
  Regiunea: Sumatra
  Fermă: Mandheling
  Procesare: Spălată
  Clasificare: Premium size 17/18

  Uneori, cu toții ne dorim o izolare agreabilă undeva pe insula Sumatra, unde să „vorbim” doar cu palmierii, nisipul și briza mării. Gustați cafeaua picantă capabilă sa teleporteze simțurile dvs.  Cum reușește?

  Gustul va fi pur și simplu copleșit cu note de cedru, ciocolată, iar din acel moment basmul nu va mai înceta.

  46.00 lei
 • Kenya Kegwa AA PLUS ESTATE

  Regiunea: Ngiriambu

  Altitudine: 1550 – 1720 m

  Varietate: SL 28, RUIRU 11

  Procesare: Spălată

  Clasificare: Premium

  Size: 18/19

  O, acest parfum dulce care amintește de copilărie… Boabele de cafea din Kenya cu siguranță îți vor aminti de copilul din tine! Paleta parfumată de arome îți va „colora” senzațiile cu exuberanța fructelor coapte, în special cu aroma de măr, și te va surprinde cu aciditatea plăcută a coacăzelor roșii. Iar capodopera va fi finalizată cu o elegantă notă de vin – fructul nu mai este interzis! Avem disponibile boabe de cafea Kenya și cafea măcinată.

  59.00 lei
  4.875 out of 5
 • Hotspot Blend – 100 % Arabica

  Faceți cunoștință cu specialitatea noastră de cafea! Gândită pentru dvs., am creat o băutură super-echilibrată, datorită căreia veți experimenta cu toate papilele gustative întregul farmec al boabelor de cafea proaspăt prăjite. Perfect pentru servirea într-o cafenea urbană – iubitorii de espresso vor fi încântați! Soi – 100% Arabica.

  38.00 lei
  4.8 out of 5

Hotspot Coffee: o aventură aromatică în fiecare cană de cafea

Pentru cei curajoși și dornici să exploreze această lume fascinantă a cafelei, Hotspot Coffee  deschide ușa către aventura aromatică. Aici, veți descoperi o selecție atentă de cafele din cele mai prestigioase regiuni ale lumii. Fie că alegeți cele mai înalte plantații din Anzi sau buchetele unice din Indonezia, fiecare ceașcă este o călătorie în lumea gusturilor autentice.

Oferim 10% reducere pentru abonare la newsletter

Prin abonarea la newsletter, sunteți de acord cu aceste documente: Politica de Confidentialitate și Termeni și condiții.

Cosul tau