• No products in the cart.
Cart Total:0.00 lei

Prelucrarea și calitatea cafelei: cum să alegeți cea mai bună calitate a prăjiturii

Prelucrarea și calitatea cafelei: cum să alegeți cea mai bună calitate a prăjiturii

La HotSpot Coffee, fiecare boabă de cafea este tratată ca o comoară, iar procesul nostru meticulos de prăjire este cheia către a elibera adevărata sa splendoare. În această călătorie spre perfecțiunea gustului, nu vorbim doar despre cafea; vorbim despre o experiență care îți încântă simțurile.

Nuanțe de gust în funcție de gradul de prăjire

prăjirea cafelei

Procesul de prăjire transformă boabele de cafea în arome unice, determinate de gradul de prăjire. Prăjirea ușoară revelează note florale și fructate, oferind o cafea vibrantă. Prăjirea medie atinge echilibrul perfect între aciditate și dulceață, adăugând nuanțe de nuci și ciocolată. Pentru iubitorii de arome intense, prăjirea intensă aduce în scenă arome puternice de caramel sau ciocolată neagră, oferind o experiență bogată și robustă. Descoperă nuanțele de gust în funcție de gradul de prăjire și alege cafeaua care îți potențează plăcerea de a savura fiecare înghițitură.

Cum afectează durata prăjirii caracteristicile boabelor

timpul de prăjire a cafelei

La HotSpot Coffee, nu tratăm boabele cu grabă. Durata prăjirii este cheia pentru a evidenția fiecare caracteristică unică. De exemplu, prăjirea ușoară aduce note subtile și o aciditate crescută, în timp ce prăjirea medie oferă un echilibru între aciditate și dulceață. Prăjirea tare produce arome intense, cu nuanțe de nuci și ciocolată. Această alegere determină și caracteristicile corpului cafelei, de la un corp ușor și delicat la o textură mai pronunțată. De asemenea, influențează cantitatea de uleiuri eliberate, cu prăjirile ușoare păstrându-le în interiorul boabelor și cele medii-tari aducându-le la suprafață. Astfel, durata prăjirii este o decizie care transformă boabele de cafea într-o experiență gustativă autentică.

Încântă-ți simțurile cu adevărat

Atunci când alegi HotSpot Coffee, alegi o experiență de neuitat. Gama noastră variată de cafele, de la cele cu prăjire ușoară până la cele cu prăjire închisă, îți permite să explorezi lumea nesfârșită a gusturilor autentice. Printr-o singură achiziție, aduci acasă nu doar cafea, ci o poveste complexă de arome și pasiune pentru perfecțiune.

 • Guatemala Finca El Pilar

  Ce gust au dansurile latino americane? Răspunsul îl poți găsi dacă încerci cafeaua din regiunea Antigua a Guatemalei – vei simți vârtejul aromelor de caisă fină, piersică zglobie și lămâie jucăușă, culminând cu un gust plăcut de cacao. Vă poftim la dans!

  Regiunea: Antigua

  Altitudine: 1500 – 2000 m

  Varietate: Red Bourbon

  Procesare: Spălare

  Clasificare: Premium

  Size: 16/18

  Note: Aciditate Dulce și Citrică, Cacao, Caise & Piersică

  45.00 lei
 • Nicaragua Las Morenitas

  Aveți în față un exemplar de cafea cultivată în cele mai bune condiții – pe vârful unui munte cu o climă subtropicală.  Aceasta înseamnă că veți anticipa un gust echilibrat de boabe de cafea deosebit de coapte! Impresionați-vă  imaginația cu arome dulci de ciocolată, caramel, vapori vanilați de nuci de macadamia și aciditate subtilă.

  40.00 lei
  5 out of 5
 • San Augustin

  Admirăm cât de delicat este evidențiat echilibrul acestei cafele. Fuzionând între ele soiurile de Caturra și Castillo au creat o capodoperă a artei cafelei. Are un gust nobil, corpolent, cu note delicate de migdale prăjite și ciocolată, însoțite de un ușor tril al acidității malice, iar fiecare picătură din ceașcă își păstrează dulceața naturală.

  38.00 lei

Dacă ești în căutarea unei călătorii senzoriale, nu căuta mai departe. Fiecare pachet HotSpot Coffee este o invitație la rafinament și calitate. Achiziția ta devine o declarație că ești gata să treci dincolo de banală cafea și să experimentezi gusturi care îți îmbogățesc ziua. Transformă-ți pauza de cafea într-un moment memorabil cu HotSpot Coffee.

Oferim 10% reducere pentru abonare la newsletter

Prin abonarea la newsletter, sunteți de acord cu aceste documente: Politica de Confidentialitate și Termeni și condiții.

Cosul tau